Wpis z mikrobloga

Nawiązując do tego postu
https://www.wykop.pl/wpis/48924127/skladam-pc-troche-wzorowalem-sie-paroma-portalami-/

Obniżyłem świadomie loty i uznałem że kupię słabsza wersję GPU mianowicie 5600 XT (bo na c--j mi do LoLa jakaś karta za prawie 2,5k..). I tutaj pojawia się problem, którego referenta wybrać? Jedynymi rozsądnymi według mnie sa te od Gigabyte GAMING OC 6GB oraz Sapphire PULSE 6GB.
Za Gigabyte'm przemawia polpasywne chłodzenie, za Sapphire chyba świadomość że tworzą nie masówki a bardziej wyrafinowane i dokładne modele. Przynajmniej tak słyszałem. xd
Co sądzicie? Które marki dobrze wspominacie i co polecacie w wybrać w tym kontekście?

#pcmasterrace #pc #komputery #skladamkomputer
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TheMan: duże znaczenie ma, czyja przeróbka. Np. Sapphire skupia się na AMD, tak jak EVGA na Nvidii. Karty

@AryanWonderBoi: Sapphire zawsze były jednymi z lepszych wyborów, no może raz czy dwa im się noga potknęła. Aczkolwiek Gigabyte Gaming też powinna być ok.
  • Odpowiedz
@AryanWonderBoi: pasywne chłodzenie jest takie se, jak karta będzie w idle to i tak jest bardzo cicha. Bierz co Ci się bardziej podoba i wypada lepiej w testach, nie mówiłeś nawet czy chcesz cicho/wydajniej/ładniej bo ma stać na biurku czy co
  • Odpowiedz
@AryanWonderBoi: no to bierz jeden c--j, najpierw sprawdź testy co jest cichsze pod obciążeniem tylko. Ja na przykład w biosie mogę ustawić prędkości tylko minimum 50% więc jest średnio, do tego jeden wiatrak mi lekko klekocze XD Ale da się żyć, pod maks obciążeniem działa dokładnie tak samo bo mam cichą kartę
  • Odpowiedz