Wpis z mikrobloga

nsfw
Treść nieodpowiednia do przeglądania w pracy lub miejscu publicznym...
  • 144
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@i-marszi: godzina aerobow dziennie, przy tetnie 135-150, 5 posilkow po max 400 kcal oparta o niski indeks glikemiczny, wywalasz wszystko slodzone z diety i picia, tracisz 1-1,5 kg miesieczni
  • Odpowiedz
@i-marszi: nie masz. Proszę Cię, przestań, bo mnie oczy bolą od tych głupot które wypisujesz. 250 ftp to nie jest żaden stopień wytrenowania. Masz 3w/kg, tyle co baba jadąca po cebulę do sklepu. Twój terning jest fundametalnie z-----y, a diety masz 0. Zacznij od podstaw i naucz się pokory, o ile nie jest jeszcze za późno.
  • Odpowiedz
@i-marszi: patrząc na screena, ten trening nie ma absolutnie żadnego sensu (chyba, że trenujesz sprinty z peletonu, to spoko). jak chcesz robić neuromuscular, to rób 30 sekund 150%, a recovery minuta 75% FTP (najlepiej 30 sekund, zamiast minuty). takie dwa bloki po 5 powtórzeń w sesji z kilkoma dłuższymi i trochę lżejszymi interwałami przed tym
  • Odpowiedz
@i-marszi mój tok myślenia jest taki, że trochę tego gruzu pociągałem i wiem ile waży 200kg i że nikt nie wchodzi z ulicy i nie robi takiego przysiadu. moze 100kg tak. Może 200 po roku też tak, ale nigdy z miejsca. FTP nie jest niskie. Tylko waga za wysoka ;) Ale widzisz. Jak zrzucisz 15kg to zniknie brzuch, rece i nogi po równo. Te nogi to nie jest czysty mięsień.
  • Odpowiedz
@PeteGlorious:
Mój brat kiedyś ćwiczył na siłowni. Ma 160 i bardzo łatwo mu szło budowanie masy mięśniowej. Jaki jest efekt chyba nie muszę mówić :)
U nas taka genetyka, ojciec miał nawet jakieś sukcesy w podnoszeniu sztangi.
  • Odpowiedz
@churagan:

Ostatni raz jak wyciskałem ciężary na nogach to było 27 lata temu. Miałem 13 lat i na maszynie na której siedziałem i byłem oparty plecami, wyciskałem po kilka razy 120 kg.
Pamiętam to dobrze, to było zgrupowanie kolarskie młodzików i wszyscy dookoła byli w szoku.
  • Odpowiedz
@i-marszi: bo skupia się tylko i wyłącznie na VO2max. poza tym nawet w tym tekście jest napisane, że nawet dla kolarzy czasowych HIIT > SIT.
a teraz na chłopski rozum: co z tego, że będziesz w stanie odpalić te 6,5 W/kg na 30 sekund skoro przez kolejne dwie minuty robisz 0,5W/kg? trzeba umieć odpalić trochę mniej, ale przede wszystkim po tych 30 sekundach utrzymać dobrą moc.
  • Odpowiedz
@Im_from_alaska:
Przypuszczam że mam niskie VO2max :)
Najpierw baza (wystarczy raz po każdej przerwie), potem siła i VO2max a potem trzeba kombinować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To że HIIT > SIT to jest badanie na relatywnie małej grupie, jakoś to pominąłeś.
  • Odpowiedz