Wpis z mikrobloga

Zbadałem się na przeciwciała SARS-CoV-2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Byłem we Włoszech w połowie lutego i po przyjeździe walczyłem 2.5 tyg z mocnym przeziębieniem.
Suchy kaszel, tak się dusiłem że 2 noce nie mogłem zasnąć. Brak kataru, ból gardła, ból mięśni i bite 6 dni stąd podgorączkowy do 37,9 stopni.
Nie pomagały żadne gripexy, neosine itd.

Dostałem radę, żeby się zbadać, więc dzisiaj zrobiłem test ELISA (nie kasetkowy).

Wyniki będą w przyszłym tygodniu - plusuj jeśli chcesz wiedzieć czy byłem chory i zarażałem wszystkich dookoła nie wiedząc tego.

#koronawirus #medycyna
S.....u - Zbadałem się na przeciwciała SARS-CoV-2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Byłem we Włoszech w po...

źródło: comment_1587550013Va2hI5xZMSGwp30vx5ItK2.jpg

Pobierz
  • 109
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 54
@Mzil co w tym dziwnego? U mnie w pracy kolega wrócił samolotem z Afryki pod koniec lutego. 1 marca poszedł z 39 stopniami do szpitala i mocnym kaszlem. Przebadano go na grypę, dengę, zikę, malarię i kilka innych chorób. Wyszło że jest zdrowy. Chciał zapłacić za test na sars2 ale nie było takiej możliwości... Dali tydzień zwolnienia i wrócił do pracy po czym duża część open space miała kaszel i gorączkę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@IF22I: choćby to że w razie jakichś nieprawidłowości będzie mógł powiedzieć lekarzowi że przeszedł covid
No i dodatkowo- mając przebytego sarsa można przestać żyć w strachu
  • Odpowiedz
@SpawaczPolimeru: To jakie mają? Chętnie się dowiem, bo widzę, że mamy nowe odkrycie w dziedzinie diagnostyki laboratoryjnej. Badania opierają się na równowadze między czułością, specyficznością, dokładnością, precyzją. Nigdy nie uzyskuje się wyniku rzeczywistego, tylko najbliższy prawdzie. Żaden producent nie dopuszcza testów ze 100% czułością, ponieważ od razu specyficzność staje się znikoma. Choćby to badanie na topie na SARS-CoV metoda rt-PCR jest ustawione jest na 200 kopi materiału wirusa. Więc gdy
  • Odpowiedz