Wpis z mikrobloga

Zbadałem się na przeciwciała SARS-CoV-2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Byłem we Włoszech w połowie lutego i po przyjeździe walczyłem 2.5 tyg z mocnym przeziębieniem.
Suchy kaszel, tak się dusiłem że 2 noce nie mogłem zasnąć. Brak kataru, ból gardła, ból mięśni i bite 6 dni stąd podgorączkowy do 37,9 stopni.
Nie pomagały żadne gripexy, neosine itd.

Dostałem radę, żeby się zbadać, więc dzisiaj zrobiłem test ELISA (nie kasetkowy).

Wyniki będą w przyszłym tygodniu - plusuj jeśli chcesz wiedzieć czy byłem chory i zarażałem wszystkich dookoła nie wiedząc tego.

#koronawirus #medycyna
S.....u - Zbadałem się na przeciwciała SARS-CoV-2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Byłem we Włoszech w po...

źródło: comment_1587550013Va2hI5xZMSGwp30vx5ItK2.jpg

Pobierz
  • 109
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@akumu bo elisa to metoda wykonywania, a nie nazwa badania ;) masz przeciwciała badane metoda elisa na yersinie, borelioze czy covid. Ale nie oznacza to tego samego badania, jedynie metode wykonywania, odczynników używa się innych.
  • Odpowiedz
@SpawaczPolimeru: Ja miałam typowo grypowe objawy z tym że miałam spuchnięte całe gardło, nawet się dotknac nie mogłam, wysoką gorączką , bóle mięśni, katar kaszel. Ale nacpalam się ibuprofenem i gripexem i po dwóch dniach przeszło. Dopiero po powrocie lekarz przepisał mi antybiotyk. To że jestem jeszcze chora było dla mnie dużym zaskoczeniem bo nie miałam już żadnych objawów . Ciekawe. W każdym razie na pewno nikogo nie zaraziłam bo
  • Odpowiedz
@SpawaczPolimeru: Napisałem takiego meila do alab: „Proszę o podanie parametrów testu tj. Czułość, Swoistość, Wartość predykcyjna dodatnia, Wartość predykcyjna ujemna. Poproszę o szczegółowe informacje osobno dla klas IgM, IgG oraz łacznie IgG+IgM”. Zobaczymy ile te testy warte. Chwalą sie, ze swoistosc jest 97%, ale test charakteryzuja 4 parametry, o reszcie nic nie wspominaja.
  • Odpowiedz
nie bierz podczas wirusów ibupromu, aspiryny itd.

Nie warte ryzyka.

@PierDacze: ale mówisz o zwykłym wirusowym przeziębieniu? nie koronawirusie?

bo wtedy ibuprom chyba pomaga przeciwzapalnie
  • Odpowiedz