Aktywne Wpisy

KarolWojcicki +324
Cześć, Wykopowicze!
Nazywam się Karol Wójcicki - jestem popularyzatorem astronomii, pasjonatem nocnego nieba i autorem popularnonaukowego fanpage'a „Z głową w gwiazdach”.
Spędzam noce pod gwiazdami, ścigam zorze polarne, dokumentuję zaćmienia słońca na drugim końcu świata, a w międzyczasie opowiadam Wam o niesamowitych zjawiskach, które każdej nocy dzieją się nad naszymi głowami. Od lat staram się zarażać ludzi miłością do Kosmosu, organizując pokazy nieba, wykłady i wyprawy w najdalsze zakątki świata w poszukiwaniu
Nazywam się Karol Wójcicki - jestem popularyzatorem astronomii, pasjonatem nocnego nieba i autorem popularnonaukowego fanpage'a „Z głową w gwiazdach”.
Spędzam noce pod gwiazdami, ścigam zorze polarne, dokumentuję zaćmienia słońca na drugim końcu świata, a w międzyczasie opowiadam Wam o niesamowitych zjawiskach, które każdej nocy dzieją się nad naszymi głowami. Od lat staram się zarażać ludzi miłością do Kosmosu, organizując pokazy nieba, wykłady i wyprawy w najdalsze zakątki świata w poszukiwaniu
źródło: 471441202_1135114924633343_1705081517494453766_n
Pobierz
dybligliniaczek +523

Byłem we Włoszech w połowie lutego i po przyjeździe walczyłem 2.5 tyg z mocnym przeziębieniem.
Suchy kaszel, tak się dusiłem że 2 noce nie mogłem zasnąć. Brak kataru, ból gardła, ból mięśni i bite 6 dni stąd podgorączkowy do 37,9 stopni.
Nie pomagały żadne gripexy, neosine itd.
Dostałem radę, żeby się zbadać, więc dzisiaj zrobiłem test ELISA (nie kasetkowy).
Wyniki będą w przyszłym tygodniu - plusuj jeśli chcesz wiedzieć czy byłem chory i zarażałem wszystkich dookoła nie wiedząc tego.
#koronawirus #medycyna
źródło: comment_1587550013Va2hI5xZMSGwp30vx5ItK2.jpg
Pobierz@SpawaczPolimeru: Jak to w przyszłym tygodniu? XD
Nie warte ryzyka.
@PierDacze: ale mówisz o zwykłym wirusowym przeziębieniu? nie koronawirusie?
bo wtedy ibuprom chyba pomaga przeciwzapalnie
Ja od momentu początku kwarantanny miałem bóle w klatce i kaszel, ale brak gorączki. Brałem neosine, 15 rutinoscorbinów dziennie, paracetamol i przeszło.