Aktywne Wpisy

Ranger +5
Jak oduczyć dziecka 2lvl histerii, gdy trzeba zrobić coś delikatnie nie po jego myśli? Przykładowo nie chce iść spać do pokoju, ubrać bluzy/zmienić pieluchy, nie chce zakończyć zabawy, nie chce opuścić placu zabaw, albo wyjść z knajpy.
To samo ze smoczkiem - jak sobie ubzdura, że chce, to będzie wyć i robić wiochę pół godziny...
#dzieci #wychowanie #bombelek
To samo ze smoczkiem - jak sobie ubzdura, że chce, to będzie wyć i robić wiochę pół godziny...
#dzieci #wychowanie #bombelek
korell +37
Nie potrzebujesz:
- nowego iphone'a, wystarczy ci telefon za 500-800zł i będzie niewiele gorszy
- markowych ciuchów, często nawet nowych ciuchów, w lumpach jest mnóstwo dobrej odzieży
- wakacji zagranicznych dwa razy w roku, a nawet wakacje krajowe są zbędne, nic się nie stanie jak te dwa tygodnie odpoczniesz w domu i zrobisz coś dla siebie
- mieszkania w centrum wojewódzkiego, ani nawet mieszkania w wojewódzkim
- wysokiego standardu, nowych mebli i wysokiej jakości wykończenia
- nowego iphone'a, wystarczy ci telefon za 500-800zł i będzie niewiele gorszy
- markowych ciuchów, często nawet nowych ciuchów, w lumpach jest mnóstwo dobrej odzieży
- wakacji zagranicznych dwa razy w roku, a nawet wakacje krajowe są zbędne, nic się nie stanie jak te dwa tygodnie odpoczniesz w domu i zrobisz coś dla siebie
- mieszkania w centrum wojewódzkiego, ani nawet mieszkania w wojewódzkim
- wysokiego standardu, nowych mebli i wysokiej jakości wykończenia
źródło: d
Pobierz

#xerxesmrowki - zapraszam do obserwacji:)
Tak jak obiecałem male hunting story
Calosc zwykle zajmuje 1-3minuty
Nie ma szczegolnie duzego rushu ze strony kolonii, musialbym je przeglodzic 3-4 dni ale kolonia aktualnie odhowuje larwy krolewskie, na których szczególnie mi zależy (o czym pisałem juz na tagu).
Tak więc źle nie jest ale mogloby być lepiej
Pająk to chyba jakis pogoncowaty? Zjadaja takich okolo 8-9 dziennie. Wbrew temu co mozna by pomyśleć mrowki maja swoje ulubione pokarmy i nie chętnie przyjmują tą samą karmę cały czas.
W przeliczeniu na maczniki wychodzi jakies 3 na dzień
#mrowki
#zwierzeta
#formikarium
#terrarystyka
@Gregory143
Fajny content, oby było go więcej, ostatnio usuwałem tag o mrówkach na ktorym nic sie nie działo
Nie wszystko dobrze widać bo mrowki maja 2mm (piastunki) i 3mm (zolnierze)