Aktywne Wpisy
Cesarz12345 +17
Mireczki czy pozwolilibyście swojej dziewczynie iść w takim stroju kąpielowym na plażę?
20 lat temu było to nie do pomyślenia żeby kobieta publicznie tyle odkrywała. Teraz można wejść na instagrama i zobaczyć 95% tyłka swojej koleżanki z liceum (pozostałe 5% to sznurek przechodzący między pośladkami).
Od razu z góry mówię że nie jestem przegrywem, mam już swoją rodzinę (i udane życie seksualne) ale nie pozwoliłbym żonie pokazywać czegoś co należy do mnie.
20 lat temu było to nie do pomyślenia żeby kobieta publicznie tyle odkrywała. Teraz można wejść na instagrama i zobaczyć 95% tyłka swojej koleżanki z liceum (pozostałe 5% to sznurek przechodzący między pośladkami).
Od razu z góry mówię że nie jestem przegrywem, mam już swoją rodzinę (i udane życie seksualne) ale nie pozwoliłbym żonie pokazywać czegoś co należy do mnie.
zbigniew_wodecki +324
Robi się tak: Bierzecie i gotujecie marchew i ziemniaki, przy czym marchwi ma być więcej, proporcja tak ze 4:3. Ziemniaki gotujecie w mundurkach, studzicie i dopiero obieracie. Łooo ale jak to ale po co... morda w kubeł i rób jak mówię. Kroicie w kosteczkę. Nie dodajecie jabłka. Wkrawacie jajka - zakładając że używamy 500g marchwi, ugotujcie 5. Na twardo - niby nie muszę mówić, ale wiecie, są tu też tacy którzy dodają do sałatki jabłko, więc warto podkreślić. Do tego pół puszki groszku konserwowego i jeden por. Nie, nie może być cebula, chyba że mieszkacie w Polsce B, oni tam wszystko zjedzą. Protip: pora pokrójcie wcześniej, obficie posypcie solą i odstawcie na jakąś godzinkę zanim dodacie do sałatki, dzięki temu zmięknie i całość będzie miała przyjemniejszą fakturę. Ważne - nie dodajemy jabłka. Dodajemy za to ogórka kiszonego, do smaku, zależnie od tego jak jest kwaśny i jak słony, zazwyczaj mniej więcej tyle ile pora. Z głównych składników to wszystko, bez selera, pietruszki, papryki ani żadnych innych gówien - zauważcie też, że nie dodaliśmy jabłka. W kwestii przyprawiania, na dwie łyżki majonezu liczymy jedną łyżkę śmietany kwaśnej 18% i jedną łyżeczkę musztardy stołowej delikatesowej, do tego sól i pieprz. Ostatnim składnikiem jest czas potrzebny na mityczne przegryzienie się, najlepiej cała noc w lodówce. Et voilá! Sałatka gotowa. Ważne: Na żadnym etapie przygotowania nie dodawaliśmy jabłka.
Jako side polecam kromkę chleba z masłem i wędliną, tylko nie jakąś gównianą mielonką z Biedry, bo równie dobrze moglibyście dodać do sałatki jabłko - z porządną wędliną, taką jakiej szuka stara baba jak stoi pół godziny na mięsnym. Raz czy tam dwa razy w roku można się wykosztować, nie po to nie dodawaliście jabłka do sałatki żeby teraz to wszystko #!$%@?ć.
Smacznego!
#salatka #gotowanie #gownowpis #oswiadczenie #heheszki
Równie dobrze innemu twoj przepis bedzie wyglądał, jak tobie te, ktore tak ostro komentujesz.