Wpis z mikrobloga

@JakiPiany: @v10110: maseczki są (dla kadry medycznej) miesiąc od rozpoczęcia oficjalnej epidemii w okresie w którym Czesi zaczynają rozluźniać przepisy bo maseczki były od samego początku dla medyków a po kilku dniach były już i dla wszystkich obywateli. Do tego dodam, ze w Czechach cena maseczek skoczyła o kilkadziesiąt procent a nie po kilka tysięcy jak u nas.
  • Odpowiedz
Idźcie i zapytaj matki jak się ma sprawa, bo zapewniam, że maseczek jest w bród o trochę.

@KrolWlosowzNosa: weź powiedz wszystkim ludziom co robią zbiórki i szyja je dla szpitali że to bez sensu bo przecież jest ich w bród. A no i medykom błagającym o nie powiedz żeby nie ściemniali xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Deska_o0 Mam w rodzinie sporo osób pracujących w ochronie zdrowia. Lekarze, ratownicy, pielęgniarki. Z maskami jest tak, ze niektórzy maja ich pod dostatkiem a niektórym brakuje. Jest to kwestia zarządzania szpitalem bo jest coś takiego jak dyrekcja. Rząd powinien w pewien sposób napewno pomoc i wyposażyć personel, ale tez w niektórych przypadkach dyrekcja szpitala sama na własna rękę(za pieniądze publiczne) pomyślała i zakupiła odpowiednia pule tych rzeczy. Wiadomo ze przy większych
  • Odpowiedz
Wiadomo ze przy większych ogniskach zawsze będzie tego brakować No chyba ze jest to służba zdrowia w wysoko rozwiniętym państwie.

@kylasek: przecież jesteśmy najlepiej na świecie przygotowanym państwem, widziałem w reżimowce więc dlaczego u nas brakowało wszystkiego dopóki to ludzie nie zrobili tego do czego zobowiązany jest rząd?
  • Odpowiedz
@KrolWlosowzNosa: maseczek? Czy tworów maseczkoppdobnych? Bo tego co zapewnia w miarę dobrą ochronę to nawet w szpitalach nie mają w odpowiedniej ilości. Poza tym ja jeżdżę za matkę robić zakupy bo jest w grupie ryzyka. Także od mojej matki to się odpier...

@willard: no tak przekop droższy niż miał być, f-35 kupione bez żadnego przetargu po wyższej cenie niż inni. Ah ten wspaniałomyślny PiS.
  • Odpowiedz
@pikus88: No i gdzie masz te niuanse na tym propagandowym memie? Jest napisane jak do debili - hehe miały być efczydzieścipienć i nima, co nie jest prawdą po prostu i tyle. Co do trybu pozyskania oczywiście można się spierać (co do ceny to nie wiemy co jest w nią wliczone de facto) ale to nie zmienia faktu że to jest po prostu propaganda dla debili. Z mierzeją jest tak samo.
  • Odpowiedz
@pikus88: nieee, tylko nie znowu jęk o jakość tych masek.. nie mogę już tego lamentu. Wszędzie trąbią, że sama bawełna to już cos, a na wykopie wieeeeeeczne narzekanie, że każda maseczka na być lvl amerykańskie laboratorium wojskowe.

Zdrowia dla mamy
  • Odpowiedz