Wpis z mikrobloga

Wreszcie widać jak potrzebne są niektóre zawody.

@clbg: weryfikacja się dopiero zaczyna :P
Wenezuelskie nauczycielki i lekarki (te z tych silnych i niezależnych) jak kryzys przycisnął to szybko zaczęły wracać do starszego zawodu jeśli miały blisko do granicy, bo tam byli ludzie z pieniędzmi wartymi troszkę więcej.
  • Odpowiedz
Wreszcie widać jak potrzebne są niektóre zawody.

@clbg: w różnych sytuacjach potrzebne są rożne zawody. Pisanie że jakiś zawód jest niepotrzebny bo jest teraz zamknięty zakład to głupotą. Skoro nie był potrzebny to po co ludzie za niego płacili?
  • Odpowiedz
  • 1
@Painting-colors-in-the-dark: Proste bo ludzie to pelikany i jak im się da gowno w kolorowym papierku i powie ze to czekolada,to zjedzą i będą mówić ze pyszne. Życie weryfikuje i właśnie nadeszła taka weryfikacja. Niektórzy płacili innym żeby im pomogli wybrać ciuchy w butiku. Czy to jest potrzebna profesja? Sam(a) sobie odpowiedz.
  • Odpowiedz
@clbg: jak ktos jest gotowy za to zapłacić to jest potrzebna tej osobie co płaci.

Czy ci pisanie na wykopie jest niezbędne do życia? Nie. Ale to robisz. Może zamknąć wykop bo tak naprawdę nie jest potrzebny? Co za głupota.
  • Odpowiedz
@clbg: ciekawe czy jak zamkną Twoja fabrykę to będziesz mówił że jesteś niepotrzebny xD na ten moment jest kryzys i wszyscy rezygnują z luksusów ale daleki byłbym od stwierdzenia że ktokolwiek jest niepotrzebny
  • Odpowiedz
  • 1
@hamskloss: Po pierwsze primo, nie pracuje w fabryce ( ͡° ͜ʖ ͡°) aczkolwiek szanuje ludzi, którzy pracują w fabrykach bo miałem epizod na magazynie jako uczniak. Po drugiego secundo, nie uważam, ze ludzie są niepotrzebni tylko wybrane profesje, a to różnica.
  • Odpowiedz
@clbg: czy pracujesz w fabryce czy w IT czy w galerii wcześniej czy później większość branż odczuje spowolnienie. Ja się zgadzam z mireczkiem wyżej, każda profesja dopóki ktoś jest skłonny zapłacić za jej pracę jest potrzebna - bo inaczej by jej nie było. To że na ten moment rząd zamknął wiele branż i nawet jakbyś chciał to nie możesz zapłacić za daną usługę (patrz nawet głupie myjnie - uważasz że
  • Odpowiedz
  • 0
Mycie auta to nie jest pierwsza potrzeba. Śmiem twierdzić ze dla gołębi to faja zabawa zesrac się na świeżo umyty samochód. Na poważnie. Są zawody niezbędne, potrzebne i są takie, bez których można żyć. Bez myjni przeżyjesz. A to, ze ktoś zapłaci za coś, nie znaczy ze jest potrzeba niezbędna.
  • Odpowiedz
@Mirusek: Nigdy nie rozumiałem jaki problem ludzie mają do HRu, ja zawsze mam z nimi bardzo dobre doświadczenia, a pracuję póki co w 4. firmie i byłem może na 20 rozmowach przez ostatnie kilka lat. One wykonują swoją pracę, tak? Kto ma szukać i zatrudniać ludzi - sprzątaczki? HR jest potrzebny.
  • Odpowiedz
@clbg: Hehe, patrzcie, teraz te wszystkie niepotrzebne konsumpcyjne profesje zniknom i zostaną tylko ci co dobrze pracują czyli programiści albo ludzie przy taśmie produkcyjnej.

A potem będzie płacz przy kryzysie, popyt leży a usługi plus detal to jakieś 60% polskiego PKB.
  • Odpowiedz