Wpis z mikrobloga

Każde społeczeństwo ma takich polityków na jakich zasługuje:

"Minister zdrowia David Clark został zdegradowany po tym, jak pojechał z rodziną 20 km na plażę, aby wybrać się na spacer w pierwszy weekend blokady - naruszenie, z powodu którego normalnie zostałby zwolniony.

"W czasie, gdy prosimy Nowozelandczyków o poświęcenia, zawiodłem zespół. Byłem idiotą" - powiedział dziś rano Clark.

Premier Nowej Zelandii - Jacinda Ardern zapowiedziała, że zostanie on zdegradowany do najniższych pozycji w rządzie i pozbawiony swojego portfolio Associate Finance.

Clark, który sam złożył rezygnację, brzmiał na zaniepokojonego, gdy rano rozpoczął serię rozmów z mediami - mówiąc, że „szczerze mówiąc, czuł się jak kompletny k---s”.

Rozmawiając z Mike'em Hoskingiem z Newstalk ZB, Clark powiedział, że „nie myślał”, kiedy pojechał na plażę ze swoją rodziną. „Nie usprawiedliwiam się, Mike. Popełniłem błąd”, powiedział Clark Hoskingowi.

„Zrobiłem z siebie głupca. Muszę to jasno powiedzieć i przeprosić Nowozelandczyków”.

Minister Nowej Zelandii stwierdziła: „W normalnych warunkach zwolniłabym ministra zdrowia. To, co zrobił, było złe i nie ma na to wymówek.

„Ale teraz moim priorytetem jest nasza zbiorowa walka z Covid-19. Nie możemy sobie pozwolić na ogromne zakłócenia w sektorze opieki zdrowotnej lub na naszą odpowiedź. Z tego powodu i tylko z tego powodu dr Clark utrzyma swoją rolę.”

W kraju z dykty i kartonu, gdzie łamie się konstytucje, nie szanuje nawet zasad głosowania ani szeroko pojętej odpowiedzialności cywilnej oraz honoru już mamy powiedzenie tłumaczące podobne zachowania Polaków:
"Co wolno wojewodzie to nie tobie, smrodzie"

Link do artykułu: https://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=12322966

#koronawirus #covid19 #sluzbazdrowia
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BratJuzew: Wydaje Ci się. Daleko od dużych miast ludzie mają w------e, będą się zjeżdżać na święta

Hej, halo, to kiedy będziecie na święta. Ale jak to, nie przyjeżdżacie? My jesteśmy zdrowi, nie przesadzajcie.

Takie podejście prezentuje się w małych miastach i na wsiach.
  • Odpowiedz
@BratJuzew: Siedzę właśnie w niemczech i nie - nie mają w------e. Obostrzenia są owszem, ale nie tak p----------e jak w Kaczogrodzie. Moim zdaniem Niemcy radzą Sobie dobrze i oby poradzili do końca bo jak Im się nie uda to komu?
  • Odpowiedz
@Janusz_Dmowski-Zubr: Szwajcaria - ludzie chodzą po ulicach, siedzą w parkach, jeżdżą na rowerze rodzinami. Ogólnie to są pustki w porównaniu do stanu sprzed epidemii i ludzie siedzą w domach, ale nikt nie wprowadza chorych zakazów i nie stawia policji za rogiem żeby je egzekwowała.
  • Odpowiedz
@Janusz_Conway: Takie macie prawa w PL, nie przestrzegasz to twój problem. Chcesz inne prawa, zagłosuj na inną partie albo zrób rewolucje i obal tą albo naucz się języka i wyprowadź za granicę.

Nie uznajesz praw ponieważ nie podoba ci się partia która została wybrana w wolnym demokratycznym kraju? To trzeba było głosować na korwina i jak on pluć na ziemie gdy wspomina demokracje. Albo wyprowadz sie na Kube albo do
  • Odpowiedz
@Janusz_Dmowski-Zubr: No to niech pilnują patoli. W ten sposób każdy zakaz można usprawiedliwić. Jak zakaz gromadzenia się nie pomógł t o co niby ten zmieni w ich zakresie? I mogłeś wymyślic lepszy przyklad, juz widze jak patola kempinguje 3 dni w lesie xD W mieście sięczają po krzakach i za blokami, a nie do lasu idą xD
  • Odpowiedz
1."no to niech pilnują patoli". Co to znaczy jak można pilnować tylko patoli a innym zapewnić wolność, może ja jestem patolem, może ty? Uzasadnij

@Janusz_Dmowski-Zubr: Normalnie, jak zawsze. Ktoś łamie prawo- ingerują.

Dla tego właśnie w czasie kwarantanny powinien istnieć kompletny zakaz tak aby wymusić siedzenie w
  • Odpowiedz
Ale bzdura. W porównaniu ze wszystkimi wyżej wymienionymi, z wyjątkiem Chińczyków, jesteśmy wręcz wzorem dyscypliny. Niemcy i Angole mają totalnie w------e na obostrzenia i naginają je, gdzie tylko mogą, Hiszpanie i Włosi zmienili nastawienie, gdy było już zdecydowanie za późno.

@BratJuzew: Aaaa to pewnie dlatego po pierwszym zarządzeniu akcji "zostań w domu" trzeba było wprowadzić kolejne obostrzenia, to dlatego że Polacy są wzorem do naśladowania i siedzą w domach :D
  • Odpowiedz