Aktywne Wpisy
edenptlg +624

Amigoyamigo +61
Wyjechałem z Polski w 2017 i to chyba była najlepsza decyzja w moim życiu. Oczywiście zachód ma też swoje problemy, nigdzie nie jest różowo i koszty życia są różne ale mimo wszystko codziennie rano budzę się z uśmiechem na twarzy że nie jestem w ojczyznie. Jestem po prostu szczęśliwy. Szczęśliwy że nie muszę codziennie walczyć o przeżycie, szczęśliwy że mam normalna pracę, szczęśliwy że moje pieniądze z podatków idą na normalne usługi

"Minister zdrowia David Clark został zdegradowany po tym, jak pojechał z rodziną 20 km na plażę, aby wybrać się na spacer w pierwszy weekend blokady - naruszenie, z powodu którego normalnie zostałby zwolniony.
"W czasie, gdy prosimy Nowozelandczyków o poświęcenia, zawiodłem zespół. Byłem idiotą" - powiedział dziś rano Clark.
Premier Nowej Zelandii - Jacinda Ardern zapowiedziała, że zostanie on zdegradowany do najniższych pozycji w rządzie i pozbawiony swojego portfolio Associate Finance.
Clark, który sam złożył rezygnację, brzmiał na zaniepokojonego, gdy rano rozpoczął serię rozmów z mediami - mówiąc, że „szczerze mówiąc, czuł się jak kompletny k---s”.
Rozmawiając z Mike'em Hoskingiem z Newstalk ZB, Clark powiedział, że „nie myślał”, kiedy pojechał na plażę ze swoją rodziną. „Nie usprawiedliwiam się, Mike. Popełniłem błąd”, powiedział Clark Hoskingowi.
„Zrobiłem z siebie głupca. Muszę to jasno powiedzieć i przeprosić Nowozelandczyków”.
Minister Nowej Zelandii stwierdziła: „W normalnych warunkach zwolniłabym ministra zdrowia. To, co zrobił, było złe i nie ma na to wymówek.
„Ale teraz moim priorytetem jest nasza zbiorowa walka z Covid-19. Nie możemy sobie pozwolić na ogromne zakłócenia w sektorze opieki zdrowotnej lub na naszą odpowiedź. Z tego powodu i tylko z tego powodu dr Clark utrzyma swoją rolę.”
W kraju z dykty i kartonu, gdzie łamie się konstytucje, nie szanuje nawet zasad głosowania ani szeroko pojętej odpowiedzialności cywilnej oraz honoru już mamy powiedzenie tłumaczące podobne zachowania Polaków:
"Co wolno wojewodzie to nie tobie, smrodzie"
Link do artykułu: https://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=12322966
#koronawirus #covid19 #sluzbazdrowia
Takie podejście prezentuje się w małych miastach i na wsiach.
Nie uznajesz praw ponieważ nie podoba ci się partia która została wybrana w wolnym demokratycznym kraju? To trzeba było głosować na korwina i jak on pluć na ziemie gdy wspomina demokracje. Albo wyprowadz sie na Kube albo do
@Janusz_Dmowski-Zubr: Normalnie, jak zawsze. Ktoś łamie prawo- ingerują.
@BratJuzew: Aaaa to pewnie dlatego po pierwszym zarządzeniu akcji "zostań w domu" trzeba było wprowadzić kolejne obostrzenia, to dlatego że Polacy są wzorem do naśladowania i siedzą w domach :D