Wpis z mikrobloga

Widzę, że sporo osób pisze o tym, by nie przyjmować wystawianych na podstawie widzimisię bagietmajstra mandatów, że to bezprawie i totalitaryzm, a powiedzieć że wprowadzone obostrzenia są niekonstytucyjne, to byłby niezły szpagat epitetami. W zasadzie głosy odmienne są rzadkie i szybko minusowane. To bardzo dobrze. Szkoda tylko, że jeszcze miesiąc albo dwa temu, praktycznie pod każdym znaleziskiem o obronie prawąrządności, albo o sądach (czyt. sąd zdedydował inaczej niż chciałby tego wykop po lekturze artykułu w fakcie) najbardziej plusowane były wysrywy pokroju

OTUA

HAHA WOLNE SONDY

Każdego, kto krytykował zmiany w sądownictwie i rozbiór państwa, etatowe trolle i pożyteczni idioci byli w stanie sprowadzić do jakiegoś wyimaginowanego emeryta-KODziarza i wyśmiać.
Mimo, że sam k----ę mocno, na to co się dzieje, to trzeba przyznać, że wielu w was otrzymało to, co chciało. Sami sobie ten bat ukręciliście. Zorientowaliście się, że wasze podstawowe wolności są zagrożone dopiero, jak wam je głośno wydarto z rąk, waląc przy tym w ryj.

#neuropa #4konserwy #oswiadczenie #takaprawda #koronawirus
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SKYFander: Fajnie że na wykopie są jeszcze zdroworozsądkowi ludzie i to widzą. W punkt! To samo pisałem fanom Konfederacji gdy niezależny (jeszcze) sąd rozpatrywał na ich korzyść pozwy w trybie wyborczym gdy ci sami ludzie w większości n----------i takie właśnie wysrywy. Pieścić wiadomo czym PiS.
  • Odpowiedz
To samo pisałem fanom Konfederacji gdy niezależny (jeszcze) sąd rozpatrywał na ich korzyść pozwy w trybie wyborczym

@yahoomlody: Co najśmieszniejsze, gdyby te matołki od Korwina zainteresowały się trochę bardziej historią liberalizmu (zamiast robić gałę narodowcom) to z pewnością odkryliby, że trójpodział władzy czy niezależność sądownictwa, to centralne postulaty wysuwane przez tak chętnie cytowanych przez ich idola twórców klasycznego liberalizmu. No ale aktualnie poważniejszym problem jest dla nich batożenie homosiów.
  • Odpowiedz
Sami sobie ten bat ukręciliście.

@SKYFander: i jakim fikołem do tego doszedłeś?

Ograniczenia na zasadzie "premier sobie powiedział w telewizji" to nie jest obowiązujące prawo. To jeszcze nie Węgry.
  • Odpowiedz