Wpis z mikrobloga

@cheeseandonion: ale bym zjadła taki japoński sernik, nigdy go nie jadłam, ale wyobrażam sobie, że musi być pyszny i delikatny jak chmurka () najlepszy sernik mojego życia jadłam w kawiarni Dolce Far Niente w Opolu na rynku, nie jest to japoński sernik, ale jest lekki i delikatny, choć może odrobinę za słodki
  • Odpowiedz
@cheeseandonion: Ogólnie trochę naciągane bo poprawcie mnie jeśli się mylę ale quark cheese i twaróg to dokładnie to samo. Wiec - nic dziwnego w końcu jesteśmy somsiadami - niemiecki i polski sernik to prawie to samo
  • Odpowiedz
oraz na New York, bo jest w k---e smaczny (tylko troche slodki)


@loczyn: to jest, kurna, niedomówienie roku!

Przepis na dowolny deser "USA style": na każdy kilogram masy pozostałych składników dodaj minimum kilogram cukru. Całość, jak już będzie gotowa, obtocz w lukrze z cukru i nie zapomnij grubo posypać cukrem pudrem. Podawaj z syropem klonowym.

PS: ale do kawy koniecznie słodzik, bo cukier tuczy!
  • Odpowiedz