Witajcie wykopowicze. Mam mały problem z c++ i visual studio 2012. Napisałem sobie prosty program do rysowania prostych figur geometrycznych przy pomocy biblioteki CImg. Wszystko śmiga w linii komend - zdecydowałem że zrobię do tego proste GUI. Więc utworzyłem nowy projekt, narysowałem w designerze proste okienko - przestestowałem okienko działało i wyświetlało się. No to skopiowałem sobie pliki *.cpp i *.h z poprzedniego projektu bo chciałem ich użyć w tym. A tu zonk, masa błędów:
Oczywiście pliki skopiowane wcześniej kompilowały się normalnie. Dodam że nowy projekt to jest projekt typu "CLR Empty Project". A okienko jak generowałem to wybrałem "CLR -> Windows Form"
Więc problem pojawił się dopiero po przekopiowaniu plików z poprzedniego projektu (same źródła, żadnych plików konfiguracyjnych)
jakie polskie słodycze/przysmaki mogę kupić ludziom, którzy nigdy nic polskiego nie jedli? myślałam nad kabanosami, polskimi ogórasami i kisielem, ale co jeszcze mogłabym kupić to nie wiem
http://pastebin.com/anwH45BN
Oczywiście pliki skopiowane wcześniej kompilowały się normalnie. Dodam że nowy projekt to jest projekt typu "CLR Empty Project". A okienko jak generowałem to wybrałem "CLR -> Windows Form"
Więc problem pojawił się dopiero po przekopiowaniu plików z poprzedniego projektu (same źródła, żadnych plików konfiguracyjnych)
#cpp #c++ #cpp0x #c #visualstudio #programowanie
Jeżeli chcesz napisać aplikację czysto win32, to powinieneś użyć ATL. Nigdy nie używałem