Wpis z mikrobloga

@Zgredzimierz: jestem jedna z ostatnich osob na tym świecie z ktorymi moglyby byc problemy z wynajmem, ale moim zdaniem ciąganie rodziców po notariuszach zeby wynajac mieszkanie to przesada

@MercedesBenizPolska A to ja rodziców nie ciągnę, najemcy spisują tylko oświadczenie u notariusza, że w razie W mają gdzie iść mieszkać i podają się egzekucji.

No widzisz, Ty jesteś spoko, póki co też miałem ludzi w porządku, z którymi zaraz byłem
  • Odpowiedz
Strasznie się oburzyła, bo przecież teraz takie umowy to standard

@Kolej00rek: wynajmuję (wynajmowałem? bo przez wirusa wróciłem do swojego domu :P) mieszkanie od pani prokurator - ze wzgledu na pracę prawną bardzo dbała o papierkologię co do dnia żeby nie mieć problemów w razie czego. I nie mieliśmy notariusza… ot zwykła umowa najmu terminowa (na rok, potem przedłużaliśmy co pół roku).

Raczej jednak to nie jest taki standard…
  • Odpowiedz
@lublinmk: no akurat w tym przypadku do umowy najmu okazjonalnego podchodzą najemcy, a druga sprawa to nie wiadomo na kogo formalnie była umowa najmu. Ale fakt, że z rodziną rejenci nie mogą nic podpisywać....
  • Odpowiedz
Po pierwsze to powinni powiadomić Was o takiej umowie i umówić się w kancelarii na jej podpisanie. Pani notariusz chciała pisać ją na kolanie bez Waszych danych? To tak nie działa. Po drugie nie mogła być strona umowy, jej maz tez nie. Po trzecie nie jest wymagana żadna zgoda przyjmujących w razie wypowiedzenia umowy najmu. Można tak zrobić dla bezpieczeństwa i zazwyczaj wynajmujący chcą takie oświadczenie ale nie jest ono wymagane. Strona
  • Odpowiedz
@Kolej00rek: Po pierwsze ,,fliperzy,, nie wynajmują mieszkań, po drugie nic dziwnego że chcą umowę okazjonalną, po trzecie, twoje i twojej karyny zachowanie wzbudziło we mnie złość ,,spojrzałem na nią jak na idiotkę,, ,,wyśmialiśmy ich z różową,, Nie podoba się to grzecznie dziękuję i wychodzę a nie jakieś buraczane miny i podśmiechujki. Po trzecie w dobrej lokalizacji mieszkania się dalej będą dobrze wynajmować, ty pewnie mówisz o jakiejś zatkaj dziurze. Po
  • Odpowiedz