Aktywne Wpisy
Teuvo +26
cholerne pistacje
jak zjem kilka to nie potrafię się opanować i przerwać konsumpcji
zjadłem całe opakowanie 300g
a
jak zjem kilka to nie potrafię się opanować i przerwać konsumpcji
zjadłem całe opakowanie 300g
a
kiszony_Pomidor +11
Do tego najpopularniejszy album, artysta i piosenka na geniusie (świat), a także 6 miejsce na czasie na niemieckim youtube.
Miłego dnia.
#quebonafide #rap #polskirap #muzyka
@elementyzaskoczenia: rap ma dużo wspólnego z rapem mordo, nie wiesz co mówisz
@harnas_sv: Tobie zadam to samo pytanie, bo bardzo ciekawi mnie wasza
@Roburgbur: Zdecydowanie. Z tym to kojarzyłem. Weź nie pytaj.
Ale jednak jest tam sporo przekazu depresyjnego ale że w jego sytuacji, mimo tego, jednak warto nadal żyć.
Mam wrażenie, że nie wybrzmiał wystarczająco ten pod przekaz.
rap to nie jest żadna polska subkultura, my tylko sobie z niego korzystamy, więc dlaczego rozpatrujesz to przez pryzmat polskiej subkultury a nie rapu w ogóle? Oczywiście poza tym, że ci pasuje do tezy bo jakby spojrzeć na rap w ogóle to oczywiście że pełno w nim było melodyjnego podśpiewywania od zawsze.
@ShadyTalezz: Skup się bardziej na czytaniu, bo odwróciłeś kota ogonem albo kompletnie nie zrozumiałeś. Oczywiście, że my sobie z niego korzystamy, natomiast w Polsce rap był kiedyś rozumiany inaczej i oczywiście, że mamy jego swój wyraz i swoją subkulturę rapową. W latach 90tych za wychodzenie poza znane ramy dostawało się
@wiktorek_pl: czyli większość z legendarnych składów czy raperów (paktofonika, trzeci wymiar i pewnie wielu innych bym znalazł ale nie mam teraz czasu szukać) nie jest według ciebie raperami ani nie mają nic wspólnego z hiphopem bo mają kawałki
ale co mnie obchodzi, to że polskie truskawy sobie stworzyły definicje rapu do której nie mieszczą się nawet jego pionierzy i legendy
@ShadyTalezz: To jest dyskusja na inny temat. Ja się nie identyfikuje z czymś konkretnym tutaj. Stawiam pytania, bo to nie jest czarno-biała sytuacja.
to jest już przesadne dorabianie ideologii do muzyki. Hip-hop nigdy nie przestał być muzyką a to, że dla niektórych był to wyraz buntu nie znaczy, że dla wszystkich bo jest mnóstwo przykładów temu przeczącym
@ShadyTalezz: W latach 90tych już traktowana R.A.P. jako odmienny gatunek muzyczny. Hip hop nie równał się rapowi.
ta, ja widziałem jak te różnice sobie sebki tłumaczyły ( ͡° ͜
@ShadyTalezz: Czy ty właśnie napisałeś, że hip-hop nie jest całą kulturą w której skład wchodzi między innymi styl tańca o nazwie... hip-hop? xD
serio chcesz w taki sposób dyskutować? Przecież dobrze że nie taki był sens tej części tekstu i chodziło mi o uważanie hip-hopu oraz rapu za oddzielne gatunki