Wpis z mikrobloga

Ceny paliwa poniżej 4zł i Janusze od razu zapasy robią. Mają już kaszę, mąke, ryż i papier toaletowy teraz czas na olej napędowy XD
Na zdjęciu może dokładnie nie widać ale bagażniki 2 samochodów, były wypchane karnistrami. Gdy odjeżdżałem ze stacji zauważyłem, że ostatni w kolejce vwT4 też był już napełniany.

#rzeszow #heheszki #koronawirus
Pobierz producent_smogu - Ceny paliwa poniżej 4zł i Janusze od razu zapasy robią. Mają już ka...
źródło: comment_1585572219osOIhA9XoAAale9B8OwaEB.jpg
  • 159
a co? Debilizm?

@TheGreatCornholio: Spekulacja jest wtedy, kiedy wykorzystuje się zmiany cen wynikające z sytuacji (zwiększone zapotrzebowanie, niedobór itp). Dobrym przykładem jest wykupywanie maseczek czy środków odkażających, żeby je sprzedawać po zawyżonych cenach przy brakach w sklepach.

Handel paliwem (nielegalny bez koncesji) nie jest spekulacją. Jakby tak było to handel walutami też byłby spekulacją (w PRLu był ( ͡~ ͜ʖ ͡°) )
Inaczej by było jakby wykupił
@ks2m: no, w busie pewnie jest beczka 200, a w tym kombi to jeden kanister 100 wciśnięty w lewą część bagażnika, pewnie też nie za mało, bo pewnie jest ich więcej...
@veldrinn: no widzisz, a jak oglądałem wypowiedź jakiegoś ekonomisty na temat frankowiczów, to opowiadał , że ostrzegał przed wzięciem takiego kredytu (kiedy to było modne), bo każdy kto go weźmie jest spekulantem i ponosi ryzyko związane ze spekulacją.

Edit. W sensie, że definicja spekulacji jest dość umowna jak widać.
@producent_smogu: a nie wpadłeś mądralo na to że właśnie zaczyna się sezon na prace w polu? A chyba nie widujesz często traktorów na stacjach paliw? Może potrzebują paliwa do innych maszyn, w każdym razie nie robią zapasów żeby wykorzystać je do osobówki.

Samo to że przyjechali na stację samochodami dostawczymi to sugeruje, ale żeby na to wpaść trzeba wysilić mózg zamiast liczyć na zaistnienie na portalu ze śmiesznymi obrazkami.

O "Januszu"