Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LM317K: Ostatnio prawie w ogóle, przez pierwsze pół roku co każdy weekend jakieś 5 (oczywiscie rozłożone na piątek/sobota - niedziela odpoczynek)

@furelsom: Czyli po prostu chodzi o zawartość piguły. Uff, dzięki, bo sie bałem, że na zawsze utraciłem tę magię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dorogon: Tak to jest, jak się amatorzy pchają do zabawy. Teraz to pewnie żadna przerwa już ci nie pomoże. Przed ćpaniem powinny być obowiązkowe wykłady z funkcjonowania neuroprzekaźników i ich receptorów.
  • Odpowiedz
@Dorogon: nadużywanie MDMA prowadzi do tego, że receptorom serotoninowym chowają się rączki, którymi łapią molekuły serotoniny, efektem czego jest zmniejszone poczucie szczęścia, nawet gdy organizm uwolni serotoninę, co u niektórych wywołuje stany depresyjne, lub depresję.
aaale. każdy człowiek ma inny poziom wrażliwości na serotoninę i jej brak, niektórzy nie odczują jej niedoborów tak mocno, jak inni.

a, no i obawiam się, że nigdy już nie poczujesz się tak, jak za
  • Odpowiedz
@Dorogon
To niestety dużo za dużo. Prawdopodobnie nadużywanie jest właśnie przyczyną, choć różnicy w sorcie też nie można wykluczyć.
Dobrze, że jak sam piszesz objawia się to tylko osłabieniem działania, a nie np. permanentnym obniżeniem nastroju
  • Odpowiedz
@atteint: @mindrape: @AutomatDoLodow:

No ogólnie jestem bardzo pozytywnie nastawionym do życia człowiekiem i to się nie zmieniło. Jedyne co uległo zmianie to działanie ecstazy i to nie chodzi o moc, tylko o sposób działania. Wtedy pobudzało umysł, teraz mnie mieli i całe ciało przechodzą, co prawda, pozytywne dreszcze, ale nie jest to stan na imprezę, tylko raczej na spędzenie go w łóżku.

Zastanawiam się jeszcze, czy
  • Odpowiedz
@Dorogon: ponoć wg badań receptory po czasie dochodzą do siebie, ale ludzie po roku, lub dwóch przerwy od emki, po ponownym jej wzięciu nadal twierdzili, że to nie to samo, co za pierwszym razem.
tak swoją drogą, tak jak opisujesz jak działa w ostatnim czasie na ciebie emka, tak na mnie działa zawsze. czemu? spytaj trzech neurobiologów, a dostaniesz trzy różne odpowiedzi.
  • Odpowiedz