Wpis z mikrobloga

@eksperymentator: Jak chcesz mogę zrobić software na np. Arduino. Do arduino jest nawet wyświetlacz koszt minimalny dostępne raczej też. Muszę jedynie wiedzieć co sterować i jak zadawać parametry. Pierwszy design, nie będzie zgodny z MDR, ale w sumie jakby wykorzystać drugie arduino do monitorowania pierwszego to by nawet przeszło... Robię w medical...
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maciej__: nie słyszałeś o SOPE Software Of Unknown Pedigree... Bez tego nie możesz nic zrobić medycznego bez systemu operacyjnego medycznego... tyle że takich prawie nie ma odpada linux, mac os oraz windows.
  • Odpowiedz
Nie wiedziałem wcześniej o SOUP i myślałem, że zastosowanie komercyjnego sterownika jest najbezpieczniejszym rozwiązaniem. Widzę spory potencjał w dodaniu takiego oprogramowania, ale żeby przejść na następny poziom warto byłoby to połączyć z wynikami pomiarów na szpitalnym sprzęcie mierzącym np. uzyskane ciśnienie i objętość dla zadanych parametrów pracy siłownika, wtedy można by już sterować tym urządzeniem jak prawdziwym respiratorem.

Dzięki za wiadomość i dobrze wiedzieć, że masz doświadczenie w branży medycznej. Na razie
  • Odpowiedz