Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 135
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 275
@PiotrTAG ale za 50zł robić z siebie dziada i oszusta, po czym pochwalić się tym w necie to trzeba być dzbanem pierwszej klasy. To że klient jest niesłowny nie daje prawa go okradać. K---a, w poniedziałek oddałem 20 tys klientowi bo się przestraszył galopującego euro i postanowił się wstrzymać.
Ktoś normalny po pierwszym zdaniu by oddał kasę i dalej historii by nie było, no a co robi dzban to widać ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
ale za 50zł robić z siebie dziada i oszusta

@szuineg: yo bez przesady, ja tez nie widziałem róznicy w zaliczce i zadatku

kazdemu moze sie zdarzyc ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ważne że op odda.
  • Odpowiedz
  • 16
@Rabusek ale trzeba być człowiekiem przede wszystkim, ja mam ows (ogólne warunki sprzedaży) definicję, że każda przedpłata na rzecz zamówienia to zadatek zgodnie kc, ale i tak nie zdarzyło się żebym komuś nie oddał, bo po prostu trzeba być człowiekiem. A zapis mam po to że jak mi się trafi deal za 10mln i włożę 1mln na realizację i ktoś się wycofa no to ciężko wziąć że skarbonki 1mln.
  • Odpowiedz
Dodatkowo zamiast po 5 dniach napisać: "Proszę przyjechać w ciągu 3 dni albo rezerwacja przepada"

@venomik: czemu mial pisać po 5 dniach skoro umówili się na miesiąc?

No nie różnisz się mocno od kupującej

@venomik: różni się tym że dziecka nie traktuje jako karty przetargowej
  • Odpowiedz
jak sam napisałeś to zaliczka a nie zadatek i powinieneś jej zwrócić

@bendarowski: szczerze? Do tej pory nie wiedziałem że to jakaś różnica... Myślałem, że to jeden pies tylko inna nazwa i że jeśli ktoś daje jakąś kwotę aby ktoś coś "zatrzymał" na dłużej, to logicznym jest że gdy zrezygnuje kasa przepada :)
  • Odpowiedz
@PiotrTAG typie ludzie próbują ci wytłumaczyć że robisz z siebie debila, postępujesz źle i niezgodnie z prawem, zamiast się nad tym zastanowić i zreflektować to jeszcze wszystkich obrażasz broniąc swojej racji xD
  • Odpowiedz
@kucyk: no tak zamierzam... Będę pamiętać by pisać zadatek ( ͡° ͜ʖ ͡°).

@Muireann: typiaro, ja piszę jak jest XD, inni naciągają to do miana oszustwa XD. Robią to samo co ta p0lka.... Po drugie, przyznałem się że nie widzialem różnicy między zaliczka a zadatkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PiotrTAG no to może się zastanów co powinieneś zrobić, jeśli powiedziałeś tej kobiecie, że to jest zaliczka.

Nieznajomość prawa szkodzi. I nie zwalnia z jego przestrzegania. :)
  • Odpowiedz