@randomm13: #naukaprogramowania #programowanie #informatyka Czy mógłby mi ktoś w prostych słowach powiedzieć co to jest boolalpha w c++ i do czego się tego używa? Trafiłem na zadanie gdzie należy tego użyć aby znaleźć liczbę pierwszą bez używania plików nagłówkowych i jestem ciekaw w czym mi to pomoże.
tutaj jest zadanie, ciekawe jak mam użyć cout skoro aby go tam wpisać potrzebuję plik nagłówkowy iostream. Siedzę nad tym od 20 od dnia wczorajszego, nic nie przychodzi mi już do głowy
@randomm13: funkcja prime() ma nie polegać na dodatkowych plikach nagłówkowych. main() podobny do tego na przykładzie zostanie dostarczony na etapie kompilacji przez weryfikującego zadanie.
Co do boolalpha to ono tylko ustawia flagę dzięki której strumień będzie zamieniał boolean na string (1 --> true)
#naukaprogramowania
#programowanie
#informatyka
Czy mógłby mi ktoś w prostych słowach powiedzieć co to jest boolalpha w c++ i do czego się tego używa? Trafiłem na zadanie gdzie należy tego użyć aby znaleźć liczbę pierwszą bez używania plików nagłówkowych i jestem ciekaw w czym mi to pomoże.
źródło: comment_1585121949RenAOXH3KrrCEP4zN9Zmhm.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Co do boolalpha to ono tylko ustawia flagę dzięki której strumień będzie zamieniał boolean na string (1 --> true)