Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lugola: książka rewelacyjna. Przygnębiająca, tak, trzeba jednak pamiętać, że to antyutopia, czyli siłą rzeczy równie możliwa w realizacji co utopia. To znaczy oby...
  • Odpowiedz
@mobutu2: Telewizji akurat nie oglądam, bo jej nie posiadam, gazet nie kupuję (jeśli już, odwiedzam tylko internetowe wydania). Co do kwestii zaufania, w następnym odcinku będzie więcej na ten temat :)
  • Odpowiedz
@lugola: Nie sądziłem, że nie otrzymam powiadomienia pomimo obserwowania tagu, stąd to spóźnienie w odpowiedzi.

Samej książki nie czytałem, natomiast oglądałem film. Raz - czyli wystarczająco. Wywnioskowałem to i owo, i uważam, że to dla mnie wystarczająca wiedza; że nie ma potrzeby po raz kolejny wracać do negatywnych emocji. :(
Może właśnie takie nastawienie pomaga zachować radość życia w trudnych warunkach i nie dając się ponieść złym emocjom, trudniej taką
  • Odpowiedz
@camaro96: Niestety też zauważyłam, że tagi to niezbyt na wykopie działają ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Filmu nie widziałam i chyba nie mam ochoty oglądać... A co do teorii spiskowych, to właśnie jest problem, że tacy na przykład antyszczepionkowcy również mają swoje argumenty, logiczne (przynajmniej dla laików) uzasadnienie i dowody. Fakty są takie, że nie jesteśmy w stanie zostać ekspertem w każdej dziedzinie, ba, większość z nas
  • Odpowiedz