Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja jestem zdania że kwarantanna całego społeczeństwa to złe rozwiązanie? Jestem przekonany że zdecydowanie więcej ludzi umrze z powodu nadchodzącego kryzysu niż z powodu samej choroby. Dobrym rozwiązaniem byłaby pełna kwarantanna osób zagrożonych, starszych czy młodszych ale chorych.

Szykuje się armagedon na rynku. Kwarantanna tygodniowa czy miesięczna nic nam nie da. Bezrobocie za 3/4 miesiące sięgnie 20-30%

I jest to 100x bardziej groźne niż ta cała choroba. Izolować osoby zagrożone i tyle

#koronawirus
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 15
@Dutch A społeczeństwo takie posłuszne przyjmuje nakazy o odbieraniu im wolności ( ͡º ͜ʖ͡º)

Bedzie tsunami na rynku pracy, ludzie zrozumieją jak je nie 30%bezrobocia
  • Odpowiedz
@Xtreme2007: jeśli trzeba to będę. Choruję przewlekle, mam możliwość pracować w domu. Ja takie rzeczy traktuję serio. Za długo i za duzo pochodziłam po szpitalach roznego rodzaju w pl i za granicą by wiedziec jak to działa i nie pchać sie tam nie proszoną. Mąż też ma prace gdzie kontakt z innymi ma glwonie przez tel. Damy radę.
  • Odpowiedz
@Xtreme2007: bez kwarantanny liczba zachorowań nagle byłaby dużo większa a to oznaczałoby więcej przypadków ostrego przebiegu choroby. Nasza służba zdrowia nie może sobie na to pozwolić
  • Odpowiedz
  • 8
@Kapue Ile trwać ma ta kwarantanna? Jak długo społeczeństwo jest w stanie wytrzymać. Na razie jest to tydzień, na szczepionkę poczekać trzeba będzie półtora roku. Ile wytrzymamy tak w domach? Miesiąc, kwartał, pół roku, rok? To się na pewno odbędzie bezproblemowo? Jak długo zamknięte mają być szkoły i zakłady pracy? Będzie w ogóle do czego wracać po takim czasie? Dziś nawet nie wiadomo, ile ma to potrwać i długo nie będzie
  • Odpowiedz
@Xtreme2007: narazie to dopiero początek więc lepiej aby ta kwarantanna trwała do miesiąca dwóch ostry kryzys nie nastąpi a może coś sie wydarzy w tym czasie pozytywnego w kierunku zwalczenia choroby patrząc na to jak w Chinach to "ustępuje" chodź ja z dystansem patrze na te informacje od nich.
  • Odpowiedz
@Xtreme2007: No fajnie, a ile trwa okres inkubacji? Ile trwa choroba? Ile czasu się czeka na test? Ile jest osób którym mija 2 tydzień kwarantanny i są nieprzetestowane xD Jak chcesz odseparować tylko osoby zarażone jak nie ma jak tego zweryfikować
  • Odpowiedz