Hej, mam problem z zaprogramowaniem Boafenga UV 82. Jak podłączam go przez kabel to komputer go nie widzi. Instalowalem różne sterowniki, ale nic to nie daje. Czy może być to wina kabla? Jak to sprawdzić?
@Riv31: przypominam sobie że jeszcze miałem problem z konkretnym portem usb na froncie obudowy komputera. Wepnij się bezpośrednio do portu usb na płycie głównej.
@WielkaPesaNarodowa tak, ściągnąłem też VIP, ale też nie łączy. Na wszystkich screenach w rozwiązaniach z neta pojawia się dodatkowy port COM albo po włożeniu kabla instalują się sterowniki, a u mnie pusto. Napisałem też do majfrienda z Ali co to za typ kabla (chipa) to poszukam jutro sterowników.
@Riv31: jak poradzisz sobie lub nie to przynajmniej zostaw później jakieś wskazówki żeby sobie google zaindeksowało. Hehe taki elektroszajs na vikop.ru
@Riv31: Jeśli po włożeniu kabla komp nie widziportu COM to albo złącze USB albo kabel jest uwalony. On bez podpiętego radia powinein być widoczny jako COM lub jeśli nie masz sterownika nieznane urządzenie.
@Riv31: po wpięciu kabla sprawdz czy w menedżerze urządzeń pojawił ci sie port COM i jaki ma numer. Jeżeli pojawia sie urządzenie nierozpoznane z wykrzyknikiem to zainstaluj sterowniki, a jeżeli nic sie nie pojawia to kabel trafiony..
Witam, czy istnieje jakiś "trick" na poprawę odbioru baofenga uv82? Jakiś kabelek do śrubki czy coś, bo kiedyś oglsdslem, że się przykręcało kawałek kabla pod śrubę i drugi chyba pod antenę i coś pomagało, co oprócz wymiany anteny? #baofeng #krotkofalarstwo #antena #zasieg #radiotelefon
Witam, czy istnieje jakiś "trick" na poprawę odbioru baofenga uv82? Jakiś kabelek do śrubki czy coś, bo kiedyś oglsdslem, że się przykręcało kawałek kabla pod śrubę i drugi chyba pod antenę i coś pomagało, co oprócz wymiany anteny? #baofeng #krotkofalarstwo #antena #zasieg #radiotelefon
#baofeng #krotkofalarstwo #radio
Komentarz usunięty przez autora
On bez podpiętego radia powinein być widoczny jako COM lub jeśli nie masz sterownika nieznane urządzenie.
@Vel_Makarena
@WormRider
źródło: comment_15846108174tRLvj1nJPNz9MQ9Q0k2gX.jpg
Pobierz