Wpis z mikrobloga

Nie wiem, być może jestem dziwny ale wkurza mnie spuszczanie się nad sobą pracowników służby zdrowia. Mam znajomą pielęgniarkę która wrzuca tego typu syf na swój FB. Może jestem w błędzie, ale... to chyba praca jak każda inna? Co z kasjerami? Co z ludźmi z transportu albo z taśm produkujących żywność? Co z ludźmi w wodociągach albo w kopalniach? Takie p---------e jak to swojego życia za nas nie oddają - kto to kupuje, jest amebą. Ja w przeciwieństwie do co poniektórych nie zapomniałem, że pracownicy służby zdrowia to często pazerne na hajs znieczulone p---y. Większość pielęgniarek to opryskliwe grażyny/karyny a lekarze to konowały z ego w-------m za orbitę i kompleksem boga. Nie, drodzy pracownicy szpitali, nie możecie iść na zwolnienie bo by was w------i z roboty - a nie dla tego, że kochacie społeczeństwo XDD. Boicie się, że nie będziecie mieli za co kupić żarcia od bohaterskich kasjerek w auchanie xD. Tak na potwierdzenie mojej tezy - niedawno jak rząd wprowadził 2 tygodnie urlopu na opiekę nad bombelkami do 8 roku życia to z jakiegoś szpitalu z-----o 80 pracowników. Wiecznie ten j----y NFZ niedofinansowany, brakuje sprzętu, środków higieny, dramatyczne apel a za chwilę dowiadujemy się, że lekarze na SORze za 200 zl/h to nie chcą w takiej Łodzi pracować i w 25 składają wypowiedzenia żeby wymusić podwyżki. Albo, wychodzi na kontroli, że lekarze na kontraktach po 60 tysięcy na miesiąc wyciskają z jednego szpitala, że niby pracują tam 20 godzin na dobę. Płacę z dziewczyną na NFZ łącznie ponad 3 tysiące miesiąc w miesiąc, raz w życiu (leczymy się prywatnie) chcieliśmy skorzystać z SORu i przyjęto nas z wielką łaską po godzinnym wykłócaniu. Ha tfu i do roboty #koronawirus #sluzbazdrowia #nfz #grazynacore #karyna
hrmpf - Nie wiem, być może jestem dziwny ale wkurza mnie spuszczanie się nad sobą pra...

źródło: comment_1584404775j4KMVK09pY1prZts4yH5in.jpg

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hrmpf Przeciez w tej chwili, to pracownicy szpitali mają większy spokój niż kiedykolwiek. W szpitalach wykonywane są tylko pilne operację, a przez mała aktywność ludzi SOR świeci pustkami, planowane wizyty i przyjęcia są odwołane.
Mam w rodzinie pielęgniarkę i mówi, że takiego spokoju w szpitalu jeszcze nie bylo. Pracuje ona w szpitalu w którym są pacjenci zarażenia wirusem. Gorzej będzie jak pandemia się zakończy i wszystko trzeba będzie nadrobić.
  • Odpowiedz
Każda praca zasługuje na szacunek, ale ty jesteś najgorszym sortem Polaczka ale nie martw sie karma zawsze wraca ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Cichygnojek: Zgadzam się w 100%, większość lekarzy to nie naukowcy a raczej ludzie leczący na oślep :). Dysponuje standardowym zestawem leków i je przepisuje bez zlecania badań. Umie zinterpretować wyniki na zasadzie: tego za mało, tego za dużo. Potrafi też podpiąć rurkę z tlenem i kilka innych. Dr House to to nie jest. Sprobuj tylko podjac jakas logiczna dyskusje na temat zalecen - od razu szydercza histeria i wyganianie z
  • Odpowiedz
@Birkhof: Nie raz tego typo rzeczy mowilem. W tym kraju, aby pacjenta prawa byly egzekwowane - trzeba straszyc lekarzy prokuratura i nagrywac ten syf. P.s. powiedz mojej starej, ze jej praca jest mniej wazna niz jakiejs pielegniarki, moze zabraknie ci pradu za 3 dni :)
  • Odpowiedz
zmienisz zdanie jak wszyscy pracownicy wodociągów przestaną pracować, albo wszscy pracownicy sklepów spożywczych, albo elektrowni

@dwugitofenobezlikusensolikum: akurat część z nich da się szybko zastąpić, zwłaszcza jeśli nie potrzeba kwalifikacji i przeszkolenie może trwać 1 dzień (a w tych branżach które wymieniłeś ludzie na wyższych stanowiskach raczej mają pracę biurową, więc niskie ryzyko zakażenia).

Anestezjologa i doświadczonej pielęgniarki nie zastąpisz tak łatwo.
  • Odpowiedz
@hrmpf: mam dokładnie takie samo zdanie po mieszkaniu kilka lat w akademiku medycznego. Największe głąby i zadufane w sobie oskarki to właśnie lekarski. P---------e tylko o hajsie i spuszczanie się nad tym, że oni ratują życie. Połowa tych debili kończy jako rodzinni ale k---a ratują życie xD Typ ode mnie z pokoju na drugim roku nie potrafił odczytać poprawnie narządów na rysunku, kiedy jego ziomek pokazywał mi jakąś chorobę.

Dużo
  • Odpowiedz
@hrmpf: nie powiem ile znam sytuacji kiedy lekarze swoim niedbalstwem s---------i komuś zdrowie, i oczywiście są nietykalni. Przeraża mnie skala takich sytuacji tylko wśród moich znajomych, więc co musi się dziać w skali kraju.
  • Odpowiedz
@hrmpf: Mało kto ryzykuje pracę nie przychodząc drogi Mirku bo w tym chorym systemie z--------a się na kontraktach. Lekarz czy Pielegniarka w tych czasach znajduje inną prace w 3 minuty. Nikt nic nie musi bo to nie służba zdrowia, nikt nikomu służyć nie będzie a opieka zdrowotna która jest niewydolna.
  • Odpowiedz
@hrmpf mnie też wapienia, tym bardziej, że każdy mój kontakt z tymi ludźmi, nawet gdy płaciłem gruby hajs za prywatny zabieg był średni. Są opieszali, szorstcy, żeby się czegoś dowiedzieć trzeba biegać za nimi jak pies i dopytywać k---a o wszystko, do tego ten ich majestat i nos w górze, zawsze i wszędzie. Ty człowieku jesteś do rany przyłóż, pokornie wykonujesz polecenia, skulony jak pies czekasz a jaśnie pan/pani raczy się
  • Odpowiedz
@hrmpf: Mirku mój ojciec pracuje na krytycznym stanowisku i nie strzelam jadem jak Ty. Odłóż na bok teraz ten jad. 90% tego jak sobie poradzimy zależy od nas samych, a Ty niepotrzebnie wyciągasz teraz żale. Jedziemy na jednym wózku. Jeśli nie pomagasz to chociaż nie przeszkadzaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
czyli kierowców tez doceniasz ? (ʘʘ)

@Maverq: nie mniej i nie więcej niż inne grupy zawodowe (no chyba, że widze januszowe plakietki o trudzie tego zawodu XD)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@hrmpf: musisz tylko wziac pod uwage,ze ty na tasmie nie masz z--------u na 120% normy,ponad godziny pracy,za ktore pewnie nie bedziesz mial zaplacone o ryzyku bledu juz nie wspomne.
  • Odpowiedz
z smutno to czytać moze dlatego, że jestem studentką pielegniarstwa i swoje juz zobaczylan na praktykach na oddziałach szpitalnych :) Macie rację, oczywiście, że możemy wyjechać, możemy zmienić zawód, tylko w takim razie kto zostanie? Obecnie w zawodzie pielęgniarek są cały czas braki w kadrach, młode dziewczyny zaczynające pracę w zawodzie mogą przebierać w oddziałach i miejscach pracy.. Większość pielęgniarek niedługo pójdzie na emeryturę, a ktoś pacjentami się musi zajmować.. Pensje to
  • Odpowiedz