Wpis z mikrobloga

#laptopy #naprawalaptopow #lenovo

Ponad rok temu kupiłem laptopa. Mam na niego jeszcze 9 miesięcy gwarancji. Padła mi jednak w nim bateria, a na nią gwarancja skończyła się trzy miesiące temu. Z wymianą sobie poradzę. Czy zdjęcie tylnej pokrywy w laptopie i odkręcenie zepsutej baterii + włożenie jakiegoś ewentualnego zamiennika wpłynie na zerwanie gwarancji na całego laptopa? Czy muszę wysłać do serwisu i za to u nich zapłacić podwójnie?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Amfidiusz: Jaki to laptop? Na pewno jakbym ją wymieniał to odkręcałbym śrubki delikatnie by jeżeli to możliwe nie zostawił śladów, a w razie usterki wymagającej naprawę gwarancyjną wysłał im laptop ze starą, oryginalną baterią.
  • Odpowiedz
@Amfidiusz: To tam plomb jak dobrze pamiętam nie ma, mógłbyś odkręcać delikatnie może z gumką by nie zostały ślady na śrubkach. A ile sobie życzą za wymianę łącznie z baterią?
  • Odpowiedz
@Amfidiusz: dzwoniłem kilka dni temu do lenovo akurat w sprawie gwarancji, klapę możesz odkręcić śmiało, nie ma z tym kłopotu najmniejszego, z tym, że jak odsyłasz laptopa na gwarancję, musisz go odesłać w fabrycznej konfiguracji. Czyli jak wymieniasz jakąś część, to zachowuj starą, żeby w razie czego mieć do gwarancji.
  • Odpowiedz
@Amfidiusz: zobacz też po s/n na support.lenovo.com, czy masz aktualnie w ogóle fabryczną konfigurację. Często bywa tak, że sklepy robią upgrade dysku/ramu, wtedy i tak nie możesz zareklamować bezpośrednio do lenovo, tylko do sklepu, który Ci sprzedał sprzęt.
  • Odpowiedz