Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marmite: No ja używam adblock+flashblock, świetnie się sprawdza. Ale po prostu chciałbym, żebym przeglądarka coś takiego oferowała "w standardzie", żebym nie musiał się p-------ć z pluginami/addonami, itp. Coś co wygląda jak fundamentalny "ficzer" jest nadal świętym gralem. #gorzkiezale
  • Odpowiedz
@parsiuk: Ja np. bym chciał żeby przeglądarka oferowała w standardzie player gifów i też nie wiem czemu do tej pory nikt nie wpadł na taki pomysł :< takie jest życie
  • Odpowiedz
@parsiuk: No pomyśl sam - wchodzisz na stronę z pierdyliardem gifów. Ładują się długo, przez co nie możesz obejrzeć go od początku do końca tylko najczęściej od środka. A tak? Wchodzisz na stronkę, od razu gotowa, klikasz na gif, pobiera się odtwarza. Możesz zapauzować, przewinąć, nie włączać i nie ściągać tych których nie chcesz. Same profity.
  • Odpowiedz
@parsiuk: Wszystko bym oddał za taki ficzer :< gdzieś znalazłem bibliotekę JS potrafiącą rozkładać gify na klatki, kiedyś jak znajdę czas to może zobaczę jak działa i napiszę takie coś. No ale tak czy siak mnie boli że żadna przeglądarka tego nie oferuje w standardzie :<
  • Odpowiedz
@parsiuk: Nom. Tak jak mówiłem, znalazłem bibliotekę która jest playerem gifów (http://slbkbs.org/jsgif/). Nie wiem jak ona to robi że rozkłada gify na klatki, ale kiedyś się dowiem :> wystarczyłoby ją przerobić żeby aktywowała się na wejściu strony i blokowała ściąganie gifów i profit.
  • Odpowiedz