@Maudee: większość pewnie powie że kasa, ale ja bym powiedział że wygoda. Wygoda chyba dla ludzi teraz jest najważniejsza, przynajmniej jeśli mówimy o naszym małym k--------u
@Maudee: w którym kierunku nie spojrzeć to inni ludzie, inne grupy społeczne... Inne wartości. Jedyne co mogę powiedzieć to że masy niezmiennie głupie i niedostrzegajace powyższego... Ani niczego innego
@Maudee: zabijanie, cieszenie sie ze jest sie silniejszym od slabszych, zawiść, nienawiść do kogoś, kto żyje po swojemu, egoizm, smutek, chandra, wegetacja
@Maudee: Recykling popkulturowy, rozkład dotychczasowych modeli komórek społecznych (rodziny "tradycyjne"), zderzenie kultur analogowej z cyfrową, pierwsze dzieci umiejące obsłużyć tableta zanim nauczą się czytać. Poza tym konsumpcja, zadziwiająca ignorancja.. reszta chyba po staremu; mieć niż być, małpy walczące o banany na szczycie namydlonego słupa.
@Maudee: A to wiedz, że w dniach ostatecznych nastaną trudne czasy:
Ludzie bowiem będą samolubni, chciwi, chełpliwi, pyszni, bluźnierczy, rodzicom nieposłuszni, niewdzięczni, bezbożni, Bez serca, nieprzejednani, przewrotni, niepowściągliwi, okrutni, nie miłujący tego, co dobre, Zdradzieccy, zuchwali, nadęci, miłujący więcej rozkosze niż Boga
#pytanie #kiciochpyta #filozofia #socjologia #swiat #gruparatowaniapoziomu
Komentarz usunięty przez autora
Jedyne co mogę powiedzieć to że masy niezmiennie głupie i niedostrzegajace powyższego... Ani niczego innego
Mieć niz być. Taka dewiza współczesnego człowieka.
@Maudee: x3, żadna inna odpowiedź nie będzie miała sensu
Komentarz usunięty przez autora
prestige i ilość followersow
Ludzie bowiem będą samolubni, chciwi, chełpliwi, pyszni, bluźnierczy, rodzicom nieposłuszni, niewdzięczni, bezbożni,
Bez serca, nieprzejednani, przewrotni, niepowściągliwi, okrutni, nie miłujący tego, co dobre,
Zdradzieccy, zuchwali, nadęci, miłujący więcej rozkosze niż Boga