Jest jakiś prosty program do tworzenia prostych gierek na jakimś prostym silniku? xD
Coś żebym mógł się pobawić oraz by po prostu sprawdzić czy mi się to spodoba?
Zależy mi na czymś bez klepania kodu, czyli na gotowych schematach...najlepiej coś co odpalę później na androidzie lub na przeglądarce, ewentualnie po prostu na komputerze z windowsem.
Proszę o polecenie czegokolwiek, szukam również na własną rękę ale na chwilę obecną znajduję kompletny szmelc w którym mogę jedynie układać elementy otoczenia :P
@SiemkaKtoPeeL: Czyli chodzi o program w którym z rozwijanego menu wybierasz o czym ma być gra, jakie bronie, tło, muzyka, potem program sam koduje i po 2 godzinach masz gotową grę i sprzedajesz? To nie, raczej nie ma xD
@masterraziel: Nieeee i jakie sprzedajesz? ja chcę po prostu pobawić się i sprawdzić czy siedzenia godzinami w takim programie nie będzie mnie nudzić no i stworzyć coś na próbę...
Nie mam chwilowo pracy więc mam chwilę czasu na to by się pobawić i to tyle, a co do programu to nie musi on mieć wgranych wszystkich mechanik itp. mogę np. w programie graficznym sam stworzyć sobie obiekt 3d albo jakieś
@SiemkaKtoPeeL: Oczywiście, że jest taki program, ale musisz być wtajemniczony. Idziesz na cargo na Okęciu, podajesz Panu Waldkowi połówkę banknotu kolumbijskiego i on Cię zaprowadzi do takiej kanciapy, gdzie możesz sobie zgrać program z chomika na pendrajwa.
@SiemkaKtoPeeL: nic sobie nie przypominam ale może zobacz tutaj https://alternativeto.net/software/fps-creator/ (na dole są podobne programy). Od siebie mogę jedynie ci polecić Unreal Engine 4 - wiem, że to bardziej skomplikowane narzędzie od takiego fps creatora ale nie taki diabeł straszny. W sklepie są darmowe assety (np. kilka paczek z Infinity Blade), co miesiąc dochodzą nowe. Jest kilkanaście gotowych templatek z projektami więc masz już gotową podstawę (różne rodzaje gier). Można
@SiemkaKtoPeeL: Sam bawiłem się sporo w RPG Makerze w czasach szkolnych, więc od siebie mogę polecić program, a tak to oprócz tego dużo popularnych gier niezależnych jest robionych w Game Makerze czy Clickteam Fusion.
Coś żebym mógł się pobawić oraz by po prostu sprawdzić czy mi się to spodoba?
Zależy mi na czymś bez klepania kodu, czyli na gotowych schematach...najlepiej coś co odpalę później na androidzie lub na przeglądarce, ewentualnie po prostu na komputerze z windowsem.
Proszę o polecenie czegokolwiek, szukam również na własną rękę ale na chwilę obecną znajduję kompletny szmelc w którym mogę jedynie układać elementy otoczenia :P
#gry #komputery #informatyka #android #pytanie #pytaniedoeksperta
Nie mam chwilowo pracy więc mam chwilę czasu na to by się pobawić i to tyle, a co do programu to nie musi on mieć wgranych wszystkich mechanik itp. mogę np. w programie graficznym sam stworzyć sobie obiekt 3d albo jakieś
@SiemkaKtoPeeL: Oczywiście, że jest taki program, ale musisz być wtajemniczony. Idziesz na cargo na Okęciu, podajesz Panu Waldkowi połówkę banknotu kolumbijskiego i on Cię zaprowadzi do takiej kanciapy, gdzie możesz sobie zgrać program z chomika na pendrajwa.
Ogarnji np. FPS Creator, chcę coś podobnego ale bez potrzeby wydania kilku tysięcy złotych na obiekty i tekstury :P
Od siebie mogę jedynie ci polecić Unreal Engine 4 - wiem, że to bardziej skomplikowane narzędzie od takiego fps creatora ale nie taki diabeł straszny. W sklepie są darmowe assety (np. kilka paczek z Infinity Blade), co miesiąc dochodzą nowe. Jest kilkanaście gotowych templatek z projektami więc masz już gotową podstawę (różne rodzaje gier). Można