@60groszyzawpis: To jest bardzo zła wiadomość. Zastanawia mnie teraz tylko taka rzecz czy to od ministra zdrowia się zaraził oraz kto jeszcze mógł być na tym spotkaniu? ( ͡°ʖ̯͡°)
@Axis_of_Resistance: nie zdziwię się jak to przetrzebi całe elity polityczne i religijne iranu. Jeśli tak wysoko postawieni są chorzy, to równie dobrze może to dosięgnąć Rouhaniego, a może nawet Chameneia
@60groszyzawpis: Oj żebym tutaj nie wypowiedział złej wróżby ale to by był tragiczne w skutkach gdyby parę dni temu już Wice Prezydent zaraziłby Rouhaniego a on zaraziłby Chameneiego a to jest gość po 80 więc jest w grupie podwyższonego ryzyka i gdyby (nie daj boże umarł) to na jego pogrzeb przyjdzie kilkadziesiąt milionów ludzi (na pogrzeb Sulejmaniego przyszło kilkanaście milionów) i wystarczy żeby wśród nich było nawet 100 chorych to
@Axis_of_Resistance: niestety taki scenariusz jest nawet możliwy. Sam w sumie też myślałem, że jakby Chamenei umarł, to po jego pogrzebie będzie tam epidemia. Ciekaw też jestem jak świat się zachowa, w przypadku gdyby udało się jakoś opracować szczepionki na wirusa. Czy jednak moralność zwycięży (wątpię) czy też Iran w wyniku sankcji i np. pod groźbą USA wobec krajów chcących pomóc, będzie skazany sam na siebie...
@60groszyzawpis: @Axis_of_Resistance: są jakieś rzetelne dane na temat stanu epidemii w Iranie? Bo na pierwszy rzut oka, to wygląda jak na coś, co się już solidnie rozprzestrzeniło - nagłe zachorowania i ofiary wszędzie?
https://twitter.com/Dannymakkisyria/status/1233052603208159233
#covid19 #iran #iran24