Aktywne Wpisy

RobieZdrowaZupke +280
Słowenia istnieje tylko po to, żeby kompromitować Polaków w ich "narodowych" dyscyplinach. Kraj 15 razy mniejszy o 15 razy mniejszej ludności. W skokach często spuszczają nam w------l, w siatkówce i koszykówce też się często zdarza, a i w nożnej w myśl zasady "obecnie nie ma już słabych reprezentacji" zdarza im się nas zaskoczyć. Jak jeszcze ręczna była popularna, to też nemesis Polaków byli Słoweńcy.
Strach pomyśleć co będzie jak jakiś Zoran postanowi
Strach pomyśleć co będzie jak jakiś Zoran postanowi
źródło: 61VX57mMmUL._AC_UF1000,1000_QL80_
Pobierz
mmm_MMM +274

źródło: comment_1582576492Srq7ey1vfhRhPz01HDcvrN.jpg
PobierzTo zależy od otoczenia i faktycznie argument czasu może być u mnie zaburzony przez inne czynniki. Po wyprowadzce z rodzinnej wsi trochę tułałem się za pracą po Polsce żyjąc to 2 lata w jednym mieście to dwa w drugim to znowuż kolejne kilka w trzecim, każde większe i "bogatsze" od poprzedniego. Jakoś tak ludzie (młodzi, 25-35 lat) z mniejszych miast wydają mi się bardziej "poczciwi" i chętni do pomocy
Tak to odbieram, naoglądali się poradników pt. "Jesteś zwycięzcą!" albo po prostu wykształcili takie podejście przez konieczność konkurowania w większym gronie i unikają wszelkich zamulaczy i nudziarzy jak ognia (chociaż patrząc obiektywnie to sami mają turbo płytkie życia). Może to być też możliwość wyboru na zasadzie "jak nie ona/on to kto inny, w------e" kiedy ludzie w mniejszych społecznościach nie mają tego komfortu i uczą się żyć dobrze z każdym