Aktywne Wpisy

annlupin +15
ej cotam se słuchasz
źródło: annlupin2777652
Pobierz
dron-z-nieba +1
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: annlupin2777652
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czy zaczynamy się zderzać z rzeczywistością?
#brexit
Wojna handlowa? Między kim? UE a UK?
@Zaxx: a to umowę z Kanadą podpisywała von der Leyen? Równie dobrze możesz teraz zapytać dlaczego nagle umowa May stala sie zła jak zmienil sie premier w UK. I tak wiem ze nie zauwazysz roznicy, bo tak zabetonowanym brexiterem jestes. To co piszesz to po prostu fanatyzm.
@Zaxx: no tak bo w EU rzadza mityczni URZĘDASY
@Zaxx: kto wybrał Johnsona na premiera? Były wybory powszechne na stanowisko premiera? Czy wybieralismy parlentarzystow? Czego nie rozumiesz LEWAGU?
@TurboDynamo: Na Borysa Johnsona głosowali ludzie w powszechnych wyborach i tak, jako na lidera swojej partii głosowali na niego jako na przyszłego premiera. A kto głosował na tę kobietę?
Ty jesteś jakiś upośledzony? Zadajesz same pytania i to ja mam czegoś nie rozumieć?!
Przecież to co piszesz, to w--------e wszystkich stron. XD I mówimy o FTA czy o inwestycjach? Bo zawsze mówiłem, że UK przeżyje, tylko dostanie po dupie,
@Zaxx: Ale jak to? Przecież to wielkie imperium brytyjskie miało stawiać warunki z pozycji siły, a jak doszło co do czego zaczynają płakać "a bo innych traktujecie lepiej".
@Zaxx: sam piszesz ze nie bylo powszechnych wyborow na premiera xD nie było na wyborach pytania postawionego wprost: NA KOGO GŁOSUJESZ JAKO NA PREMIERA. Pytanie było jakiego wybierasz reprezentanta KTÓRY wybierze za ciebie premiera. Premiera wybrali politycy spośród swoich wiec wg twojej definicji jest on URZĘDASEM. Tylko że
@Silvervend: Pewnie, że wiem. Dlatego, co pisałem od samego początku, były tylko dwie sensowne opcje. No Brexit, albo no deal. Jak dojdzie do jakiegoś porozumienia na koniec roku, to w tak nielicznych kwestiach, że będzie to praktycznie hard Brexit. No, chyba, że Niemcy jednak tupną nóżką i
Swoją drogą, co zmieni w tym, że przewodniczącego KE będzie się wybierać w wyborach? Przecież i tak, cokolwiek nie zrobi, to musi być zatwierdzone przez parlament i radę. To tak jakby mieć pretensje, że ministrów wybiera sobie PM, a
Hipokryzje taką, że jak UK dba o swoje interesy i sra do gniazda, to wszystko spoko, ale jak to samo chce robić UE i ma do tego o wiele lepszą pozycję, to już be? No rzeczywiście. XD
No tak, wybór urzędnika musi zostać zatwierdzony przez różne rady, komisje itd. W Polsce ludzie jakoś mogą wybrać sobie prezydenta i nikt tego zatwierdzać nie musi.
@Silvervend: Gdzie ja coś takiego powiedziałem? Przecież to jest
@Zaxx: tak samo jak premiera w uk. To ze powtorzysz to jeszcze 10 razy nie zmieni tego faktu fanatyku. Stosujesz podwojne standardy i to jest fakt.
Tu to napisałeś. Interes UE jest przedstawiany przez KE radzie i parlamentowi do zatwierdzenia,
@Silvervend: Ja nie twierdzę, że urzędników trzeba wybierać w wyborach. Należy jednak nazywać rzeczy po imieniu. Jak ktoś jest urzędnikiem mianowanym przez polityków, nie powinno się go nazywać prezydentem.
Żadna umowa handlowa nie będzie dla EU tak
To oczywiste. I działa w obie strony.