Słuchajcie bo zgłupiałem już, jak liczycie makro p----i z kurczaka to wyszukujecie pozycje w aplikacji „po smażeniu” czy tak jak ja oddzielnie oliwa i oddzielnie surowa kura? Bo pierwsza opcja wychodzi znacznie bardziej kalorycznie. #mikrokoksy #fitatu #yazio
@Doprawdy_Niezwykle: Dlaczego ludzie maja z tym problem xd Wazysz kurczaka surowego, przed obrobka i w kalkulaotrek wpisuejsz kurczaka surowego. Doliczasz tluszcz, na ktorym smazysz i tyle. Co tu sprawia problem?
@Doprawdy_Niezwykle: Ja smażę bez oleju. Na różnych patelniach (ale głównie grillowych). Mięso nigdy nie przywiera. Tym bardziej jak jesteś na redukcji bym ograniczył takie dodatkowe kalorie jak te z oleju do smażenia. Zbędne 50-100kcal, które lepiej wykorzystać na coś bardziej sycącego.
@matiimakaka: generalnie wychodzę z założenia ze to właśnie tłuszcze w dużej mierze zabijają głód. Poza tym jeśli chodzę w miarę syty a deficyt się zgadza to bez znaczenia co jesz (oczywiście w widełkach zbilansowanej diety) a i tak waga poleci w dół. Restrykcyjnie trzymam jedynie 2,2g białka na kg docelowej masy ciała
Komentarz usunięty przez autora Wpisu