Gimnazjum to była trauma szczeze mówiąc. Niby byłam lubiana przez nauczycieli i kolegów z klasy ale np dziewczyny z mojego jak i z mlodszego rocznika to miały ze mnie bekę przysłowiowa. Nie dość że miałam krótkie włosy i nosiłam okulary przez co wyglądałam jak taki chłopczyk ( włosy krótkie bo miałam przed gimnazjum dredy i w nowej szkole nauczyciele kazali ściąć) to jeszcze lekarz kazał mi nosić to gówno. Gorset ortopedyczny który nie dosyć że krępował ruchy to wyglądało się w tym dziwnie. Nie można było tego założyć pod ubranie bo nie wygodne, tak samo nie fajnie wyglądało to założone na ubranie. W szkole koleżanki wymyśliły ,że będą mnie kopać w ten gorset ( niezbyt przyjemne uczucie) oraz miały bęke że " he he deska " czy "plastik". Serio codziennie jakieś idiotyczne docinki słyszałam na swój temat tylko dlatego że nosiłam ten gorset i wyglądałam jak wyglądałam. Jak chciałam temu zaradzić to poszłam do pedagog szkolnej Ale jedyne co usłyszałam to tekst "może koleżanki mają powody żeby Cię tak traktować?" raczej nie tego się spodziewałam. Co zabawne gorset po 3 latach noszenia nic nie dał bo lekarz się pomylił z diagnozą (╯°□°)╯ Czułam się wtedy strasznie źle z tego powodu trochę taki #przegryw Ale no mam cipe więc nie do końca. #zalesie #wspomnienia
@DziewczynaChaos: Jest mi mega przykro, ze musiałaś przez to przechodzić. Patrzyłam na twoje zdjęcia, które wrzucilas na mirko i jestes bardzo ładna dziewczyna, nie wiem czemu ci ludzie czepiali się do Ciebie. O ile wiem, ze dzieci są okrutne, tak dorosły, a zwłaszcza pedagog powinien za takie teksty dostać w łeb i zakaz pracy z dziećmi i młodzieżą.
@DziewczynaChaos: też miałem te gówno, dali mi gdy już przestałem rosnąć xD a ortopeda nie ogarnął że akurat przez wakacje mogę tyle urosnąć. I teraz mam kręgosłup jaki mam xD ale przynajmniej siłownia mi trochę pomogła
@Patsi do piana mi daleko Ale miło że tak uważasz. W sumie to też było powodem przez który zainteresowałam się makijażem i kosmetyka. A co do ludzi to z osobami że szkoły nie mam kontaktu jedynie raz na jakiś czas z dwoma kolegami porozmawiam jak przyjadą do Kalisza. A z tego co wiem to pani pedagog nadal pracuje i czekam na reakcję jej jak moja bratanica pójdzie do klasy 4 i będzie
@DziewczynaChaos: nie rozumiem na jakiej podstawie, tylko włosy były problemem czy oceny Również? ja bym się kłócił , rozdmuchał sprawę walczył bym zawsze warto walczyć z takimi komunistycznymi przyzwyczajeniami
@DziewczynaChaos: Ja mając skoliozę 50-60 stopni jakimś cudem mam prostą miednicę, a co ciekawsze, proste barki. Nogi równej długości. Powodzenia, tacy jak my zawsze będą mieć pod górkę. Ja wszedłem w sport, polecam ogromnie. Tak na prawdę już nie potrzebuję masażów, chodzę jak połamany tylko po wędrówkach 12 godzinnych :)
@DziewczynaChaos: mi jak docinali w szkole to sie #!$%@? po ryju z każdym i nieważne czy był starszy czy młodszy, ja #!$%@? dlaczego musze siedziec na tagu przegryw(╥﹏╥)
@LadniePieknie z matematyki nie byłam dobra Ale nadrabialam zawsze innymi ocenami. Nie byłam najgorsza ani najlepsza raczej średnia Ale zawsze był ten pasek na świadectwie.
@DziewczynaChaos: miałem ten sam problem, ale nosiłem pod ubraniem ale no i tak przed wfem trzeba bylo sciągać to gowno XD i tez mi to nic nie dalo i musialem miec operacje. trzymaj sie tam
Niby byłam lubiana przez nauczycieli i kolegów z klasy ale np dziewczyny z mojego jak i z mlodszego rocznika to miały ze mnie bekę przysłowiowa.
Nie dość że miałam krótkie włosy i nosiłam okulary przez co wyglądałam jak taki chłopczyk ( włosy krótkie bo miałam przed gimnazjum dredy i w nowej szkole nauczyciele kazali ściąć) to jeszcze lekarz kazał mi nosić to gówno.
Gorset ortopedyczny który nie dosyć że krępował ruchy to wyglądało się w tym dziwnie. Nie można było tego założyć pod ubranie bo nie wygodne, tak samo nie fajnie wyglądało to założone na ubranie. W szkole koleżanki wymyśliły ,że będą mnie kopać w ten gorset ( niezbyt przyjemne uczucie) oraz miały bęke że " he he deska " czy "plastik". Serio codziennie jakieś idiotyczne docinki słyszałam na swój temat tylko dlatego że nosiłam ten gorset i wyglądałam jak wyglądałam. Jak chciałam temu zaradzić to poszłam do pedagog szkolnej Ale jedyne co usłyszałam to tekst "może koleżanki mają powody żeby Cię tak traktować?" raczej nie tego się spodziewałam.
Co zabawne gorset po 3 latach noszenia nic nie dał bo lekarz się pomylił z diagnozą (╯°□°)╯
Czułam się wtedy strasznie źle z tego powodu trochę taki #przegryw Ale no mam cipe więc nie do końca.
#zalesie #wspomnienia
Komentarz usunięty przez autora