Gimnazjum to była trauma szczeze mówiąc. Niby byłam lubiana przez nauczycieli i kolegów z klasy ale np dziewczyny z mojego jak i z mlodszego rocznika to miały ze mnie bekę przysłowiowa. Nie dość że miałam krótkie włosy i nosiłam okulary przez co wyglądałam jak taki chłopczyk ( włosy krótkie bo miałam przed gimnazjum dredy i w nowej szkole nauczyciele kazali ściąć) to jeszcze lekarz kazał mi nosić to gówno. Gorset ortopedyczny który nie dosyć że krępował ruchy to wyglądało się w tym dziwnie. Nie można było tego założyć pod ubranie bo nie wygodne, tak samo nie fajnie wyglądało to założone na ubranie. W szkole koleżanki wymyśliły ,że będą mnie kopać w ten gorset ( niezbyt przyjemne uczucie) oraz miały bęke że " he he deska " czy "plastik". Serio codziennie jakieś idiotyczne docinki słyszałam na swój temat tylko dlatego że nosiłam ten gorset i wyglądałam jak wyglądałam. Jak chciałam temu zaradzić to poszłam do pedagog szkolnej Ale jedyne co usłyszałam to tekst "może koleżanki mają powody żeby Cię tak traktować?" raczej nie tego się spodziewałam. Co zabawne gorset po 3 latach noszenia nic nie dał bo lekarz się pomylił z diagnozą (╯°□°)╯ Czułam się wtedy strasznie źle z tego powodu trochę taki #przegryw Ale no mam cipe więc nie do końca. #zalesie #wspomnienia
@DziewczynaChaos: #!$%@?, nie czaję jak może być taka znieczulica u nauczycieli. Gdybym to ja była pedagogiem i usłyszała, że ktoś kogoś kopie w gorset ortopedyczny (!!!) To bym poruszyła #!$%@? niebo i ziemię, żeby patusiary dostały nauczkę, załatwiłbym im kuratora i zrobiłabym w #!$%@? lipę u rodziców. A baba się zachowała karygodnie. "Może mają powód" i cyk, kaweczka, wielka pani pedagog siedząca na dupie za hajs podatników.
@dobrzecisiewydaje u mnie jest 10 cm różnicy A było 14 cm. Na co dzień da się to zakamuflować ubraniem. Co do gorsety min nie dość że nie pomógł to strasznie wkurzam mnie spanie w nim i chodzenie codziennie.
@Metylo wiem że jedna typiarka co mnie wyśmiewala że dziewica w wieku 13 lat xD ma już 2 dzieci i jest samotna. No ale szczerze współczuję jej i tak pomimo tego co mi robiła.
@DziewczynaChaos: To nie fajnie miałaś. Jak lekarz mógł tak spieprzyć sprawę ? U kogo byłaś na nfz? Czy sama zauważyłaś jakieś skrzywienie ? Kiedy ci wykryli skoliozę i ile masz teraz stopni ? Ja nie nosiłem gorsetu a może powinienem ale chyba dobre ćwiczenia by mogły wystarczyć.
@DziewczynaChaos: Sam sie kiedyś śmiałem z jednego kolegi, bo krzywo chodził. W gimnazjum zdałem sobie sprawę, że byłem idiota, przeprosiłem go. Powiedział, że spoko i fajnie, że go nie biłem jak inni. Do dziś sie kumplujemy, ale chłopak ma jakiś defekt w głowie mimo, że podstawowke skończyliśmy 15 lat temu
@One_day_full lekarz nie zauważył że mam jedną nogę które za od drugiej. W dokumentach wpisał że mam krótsza o 4cm A w rzeczywistości było 14 cm. Takie pomyłki A jednak utrudnia życie.
Niby byłam lubiana przez nauczycieli i kolegów z klasy ale np dziewczyny z mojego jak i z mlodszego rocznika to miały ze mnie bekę przysłowiowa.
Nie dość że miałam krótkie włosy i nosiłam okulary przez co wyglądałam jak taki chłopczyk ( włosy krótkie bo miałam przed gimnazjum dredy i w nowej szkole nauczyciele kazali ściąć) to jeszcze lekarz kazał mi nosić to gówno.
Gorset ortopedyczny który nie dosyć że krępował ruchy to wyglądało się w tym dziwnie. Nie można było tego założyć pod ubranie bo nie wygodne, tak samo nie fajnie wyglądało to założone na ubranie. W szkole koleżanki wymyśliły ,że będą mnie kopać w ten gorset ( niezbyt przyjemne uczucie) oraz miały bęke że " he he deska " czy "plastik". Serio codziennie jakieś idiotyczne docinki słyszałam na swój temat tylko dlatego że nosiłam ten gorset i wyglądałam jak wyglądałam. Jak chciałam temu zaradzić to poszłam do pedagog szkolnej Ale jedyne co usłyszałam to tekst "może koleżanki mają powody żeby Cię tak traktować?" raczej nie tego się spodziewałam.
Co zabawne gorset po 3 latach noszenia nic nie dał bo lekarz się pomylił z diagnozą (╯°□°)╯
Czułam się wtedy strasznie źle z tego powodu trochę taki #przegryw Ale no mam cipe więc nie do końca.
#zalesie #wspomnienia
Komentarz usunięty przez autora
Babka nadal pracuje i ma się ponoć świetnie
Komentarz usunięty przez autora