Aktywne Wpisy

Lardor +52
Matko boska tydzień na urlopie byłem i zapomniałem co tu się robiło #pracbaza
źródło: temp_file7465396208544276392
Pobierz
Moseva +136
Ja wiem że jest wiele rzeczy do poprawy, a niektóre sprawy bywają karygodnie prowadzone.
Ale i tak kocham Polskę.
Dobrze że jest sobie taka Rzeczpospolita i ładnie się rozwija na naszych oczach. Dobrze że Wy jesteście. Dobrze że nasi Dziadkowie walczyli o ten piękny kraj (。◕‿‿◕。)
🇵🇱🇵🇱kc Polskę 🇵🇱🇵🇱
Ale i tak kocham Polskę.
Dobrze że jest sobie taka Rzeczpospolita i ładnie się rozwija na naszych oczach. Dobrze że Wy jesteście. Dobrze że nasi Dziadkowie walczyli o ten piękny kraj (。◕‿‿◕。)
🇵🇱🇵🇱kc Polskę 🇵🇱🇵🇱
źródło: ezgif-2-1e52637c8f
Pobierz

Sprawa jest dla nas o tyle ciekawa, że mają trochę tego majątku, dwa mieszkania, dom w budowie, dwa fajne auta itp.
Jak to wygląda?
#prawo #rozwod #malzenstwo #zwiazki
A jak wygląda sprawa jak jedno mieszkanie dostali w darowiznie wspólnie od jej rodziców ładnych parę lat temu (jak już byli małżeństwem). Rodzice ponoć teraz załamani, że chłop im zabierze pół mieszkania.
Mieszkanie 1.
Mieszkanie 2.
Auto 1.
A z tą darowizna to rodzice są w stanie coś ugrać, żeby mąż nic nie dostał?
V CKN 1829/00 „zdrada małżeńska, której dopuścił się obdarowany w stosunku do córki darczyńców, nie usprawiedliwiająca jej oceny jako rażącej niewdzięczności względem darczyńców, nie uzasadnia odwołania darowizny”.
V CKN 1829/00 darowizna może zostać odwołana na podstawie art. 898 § 1 KC nie tylko wówczas, kiedy wysoce naganne zachowanie się obdarowanego wymierzone zostało wprost przeciwko darczyńcy, ale także wówczas, kiedy skierowane jest wprawdzie bezpośrednio przeciwko osobie bliskiej darczyńcy, ale dotyka
Komentarz usunięty przez autora