Wpis z mikrobloga

Ktoś używał takich najtańszych #tvbox z #android jak ten z linka?
https://allegro.pl/oferta/tv-box-mxq-pro-1gb-8gb-smart-tv-4k-uhd-android-8661377520

Działa to jakoś? Potrzebuję absolutnie najprostszych opcji, żeby po prostu coś tam sobie w tle leciało w firmie w poczekalni. Żadne 4K mnie nie interesuje. Byle było w stanie odpalić aplikację NC+ czy Polsatu, jakieś youtube, te sprawy.

Ewentualnie, co możecie NAJTAŃSZEGO polecić, co działa? Coś sprawdzonego z #aliexpress?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jamtojest: ja miałem z tym do czynienia i nie polecam do użytku domowego, bo na przykład nie dało się na tym obsłużyć najnowszej wersji netflixa, a co za tym idzie nie dało się odpalić żadnej. Do youtube się nada
  • Odpowiedz
@jamtojest: gorąco odradzam wynalazki typu smart Box - miałem droższy model za 400+ zł, 4 rdzenie, 2GB Ramu, najpierw działał rok-dwa w miarę, potem coraz gorzej, nie pomogły resety do ust.fabrycznych, nie pomogły czyszczenia pamięci, w końcu nie dało się działać na tym a na końcu padł port HDMI i urządzenie do kosza. Do tego ciulowy pilot do obsługi. Polecam już prędzej albo stary laptop który podepniesz pod TV albo
  • Odpowiedz
@jamtojest: dodatkowo pomyśl i zorientuj się jak wygląda sprawa z ZAIKS'em i miej to uregulowane legalnie lub chociaż kopertowo, bo odtwarzanie publiczne (poczekalnia, sklep, biuro, ekspozycja itp.) różnych treści to pewnie cała garść paragrafów reguluje.
Prędzej byłoby pewnie zrobienie jakiegoś dema/slideshowa w jakimś InDesign czy innym Adobe i żeby to sobie leciało w pętli, ale to bardziej windows i jakiś komp.

Ten jedyny smartbox jaki miałem tak mnie zraził, że
  • Odpowiedz
  • 0
@snwptest: Spoko, kwestię legalności mam ogarniętą.

No ja w domu też mam normalny TV ze smartem i wszystko śmiga. Chociaż dość rzadko z tego korzystam i tak.
  • Odpowiedz