Aktywne Wpisy
duzy_krotki +947
Polska to piękny kraj.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
BlackpillMonster +174
#propaganda #neuropa #dobrazmiana #heheszki #polityka
Akurat ten cytat jest kłamliwy. Przed chwilą odsłuchałem oryginalne nagranie. Nie lubię PiS-u, ale nie lubię też manipulacji...
Dobrze, że dałeś tag #propaganda, bo tym jest właśnie ten wpis.
https://konkret24.tvn24.pl/polska,108/nieprawda-o-tasmach-prawdy,876952.html
No chyba niektórzy serio tak myślą. Mnie to bardzo irytuje. Nie lubię takich zagrywek, nawet jeśli mają być wymierzone w poglądy, których jestem przeciwnikiem.
W dodatku myślę, że często takie działanie, podejmowane nawet w niby słusznej sprawie, przynosi więcej szkody niż pożytku.
Ktoś może mówić prawdę w 99%, ale gdy zostanie przyłapany na tym, że 1% z tego co mówi jest kłamstwem, to automatycznie poddawane w wątpliwość jest wszystko co