Wpis z mikrobloga

W normalnym, cywilizowanym kraju jak się popatrzysz na kogoś i będziesz się na niego tak długo patrzył, aż on zauważy, że się na ciebie patrzysz, to albo się do ciebie ten człowiek uśmiechnie albo podejdzie uśmiechnięty i się spyta:

- czy my się przypadkiem nie znamy?

A w Polsce? Ja p------e... W Polsce jak w lesie, k---a. Nie, w polsce jak w chlewie obsranym gównem, k---a. Spojrzysz się na polaka-robaka, to jak zauważy, że się na niego patrzysz to, k---a albo podejdzie i ci w-------i albo się spyta:

- co k---a, chcesz w------l k---a? Patrzysz się na mnie na polaka-robaka. Wiesz kim ja jestem, k---a? Nie mam pracy k---a albo pracuje za trzy tysiące złotych. Jestem k---a kimś. Jestem kimś!

#cytatywielkichludzi #p0lak #p0lka #testoviron #pasta #takaprawda #bekazpodludzi
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PieknaKrystyna: p---------e, też sobie tak to kiedyś tłumaczyłem póki nie wyjechałem za granice- w polszy myślałem że takie chamstwoi zdziczenie jakie spotykam w kraju jest wszędzie. Może i jest ale NIE NA TAKĄ skale i są to pojedyncze przypadki uznawane za patologię- a w polsce to jest powszechne, wybierz sie do pierwszej lepszej dyskoteki/pubu
  • Odpowiedz
@szunis: Dwa lata w USA, w trzech różnych Stanach. Duże bogate miasta maja dzielnice gdzie nawet samochodem trzeba uważać bo na światłach ktoś Ci wpakuje się do środka z gnatem jeśli nie jesteś zamknięty, w biedniejszych miejscach strach zatankować po zmroku.
  • Odpowiedz