Wpis z mikrobloga

@maciejg No jeśli ktoś rzuca argumentem nie masz dzieci to nie zrozumiesz to jest to typowy argument madki.

Nie nie wynika, wynika jedynie to że pracowałam w kilku miejscach i znam sprawę z drugiej strony niż każdy rodzic. I że w dyskusji przywołuję fakty, i stan jaki jest, a nie oburzone i pełne emocji ja uważam, tak powinno być, niech ktoś.
Z doświadczenia i pracy z rodzicami na Oddziałach wiem że
  • Odpowiedz
@dr_Batman: oburzyłem się. Nie z powodu przedstawiania faktów, tylko prezentowania stanowiska "tak jest i tak być musi bo tak jest". To głupie.

Domyślam się, że znasz drugą stronę. I to znakomicie. Jednakże oburzające jest twoje podejście i usprawiedliwianie tego, bo "szpital to nie przedszkole". Pięknie pokazuje typową mentalność, jaką najczęściej w szpitalach spotykam.

Reasumując: przywołanie faktów i stanu faktycznego jest ok. Natomiast dalej powinna nastąpić refleksja nad tym, czy taki
  • Odpowiedz
@maciejg No też niespecjalnie gdziekolwiek tak napisałam, zaczęłam te dyskusje że to wynika z niedoborowego systemu i na razie się pogarsza z powodu zamykania oddziałów i szpitali ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Jaka mentalność. Jak pisałam, jest to problem którego rodzice nie przetwarzają i ty najwyraźniej też. W szpitalu dziecko ze względów zdrowotnych i epidemiologicznych w większości musi siedzieć w łóżeczku, nie bawić się z innymi dziećmi, szpital
  • Odpowiedz
@dr_Batman:

W szpitalu dziecko ze względów zdrowotnych i epidemiologicznych w większości musi siedzieć w łóżeczku, nie bawić się z innymi dziećmi,

prawda

szpital nie będzie zatrudniał opiekunek że względów epidemiologicznych
  • Odpowiedz
@maciejg Cała ochronę zdrowia trzeba zmienić na lepsze. Ty stykasz się z tym jak idziesz czasem do szpitala, czasem do lekarza. Ja siedze w tym po uszy od dobrych kilku lat.

Zdążyłam się na bawić wypalenia zawodowego i kilku wrogów próbując zmienić cokolwiek na lepsze ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Tylko z własnego doświadczenia wiem że pisanie swoich opini na portalu że śmiesznymi obrazkami niewiele zmienia. Za to
  • Odpowiedz
@dr_Batman i w porządku.
Ja natomiast jednak dzielę się opiniami i liczę, że czasem coś zmienię. Bardzo chciałbym zmienić twoje podejście z "takie są realia", na "takie są realia, ale dobrze, że chcesz zmieniać na lepsze" :)
  • Odpowiedz
@dr_Batman

cała dyskusja zaczęła się od tego żeby nie próbować czegoś zmienić tekstem że się wyręcza pielęgniarki

Nie. Cała dyskusja zaczęła się od tego, że w XXI wieku jak się chce zostać z dzieckiem w szpitalu to trzeba mieć materac o wymiarach łóżeczka.
  • Odpowiedz
@Dionizja Znalazłaś złego adresata swoich wniosków, problem utożsamiłaś z personelem. To czego potrzeba do zmian to logistycznie większych oddziałów, większej ilości oddziałów, restrukturyzacji placówek.

Problem jest na tapecie już od jakiegoś czasu. Wiem bo mieliśmy kilka lat temu TVN czy inna zarazę na oddziale w tej sprawie. Jeśli do tej pory są placówki gdzie się nie dało to się nie dało, szkoda że na zdjęciu z wpisu nie ma całej sali
  • Odpowiedz
@dr_Batman tak. Odgórny zakaz "bo tak" jest przegięciem.

Co z Tobą? Cokolwiek nie napiszę odbierasz to jak atak "at persona". Weź se urlop. Odpocznij. Zmierz się z tym, że Ty nie jesteś szpitalem.
  • Odpowiedz
@Dionizja Taki zakaz nigdy nie jest odgórny, zawsze ma jakiś powód i przyczynę takiego stanu rzeczy.

Tak? Śmiem twierdzić że atakiem at persona był zarzut odnośnie braku empati, a następnie wycieczki osobiste odnośnie stanu mojego macierzyństwa. Brakuje Ci kultury dyskusji.
  • Odpowiedz
@dr_Batman
1. podtrzymuję: moimi zadaniem w tej dyskusji pokazałaś się jako osoba wyjątkowo mało empatyczna.

2. Nigdy nie robiłam wycieczek w stronę stanu macierzyństwa.
  • Odpowiedz
@Dionizja
"Ale co ja tam się produkuję ani nie masz pojęcia o dzieciach ani humanitarnego spojrzenia na pacjenta"

Następnym razem się powstrzymaj bo oni z jednym ani z drugim nie trafiłaś.

Ja tam cenie sobie swoją umiejętność analizy problemu i faktów bez nadmiernych emocji. Polecam ćwiczyć ten sposób prowadzenia dyskusji.
  • Odpowiedz
@dr_Batman

Ja tam cenie sobie swoją umiejętność analizy problemu i faktów bez nadmiernych emocji.

xD no jasne xD
Ale cokolwiek nie napiszę to bierzesz do siebie. Okłamuj się dalej xD
  • Odpowiedz