Wpis z mikrobloga

Tak się złożyło, że od miesiąca użytkuję iPhone 8. Czysty przypadek, wcale nie chciałem mieć „jabłka”, ale znajomy sprzedawał w dobrej cenie, a ja akurat szukałem telefonu. Pomyślałem, że warto spróbować, cały czas czytam dyskusje na temat produktów Apple więc to świetna okazja do wyrobienia sobie zdania. No a wnioski mam następujące. #!$%@?. Przecież ten cały iOS nawet nie ma podjazdu do androida. To wszystko jest tak nieintuicyjne, tak utrudnione jakby na każdym kroku chcieli Cię w*urwić. Nawet ikonek nie można sobie porozrzucać po ekranie, bo nie i #!$%@?. Ale to akurat najmniejszy problem. Przestałem wierzyć w to, że ktoś może kupować to w innym celu niż „szpan”. I wcale nie chodzi mi o cenę, a o to że android jest mega przyjazny, łatwy i intuicyjny. Właśnie byłem w podróży pociągiem, rozładował mi się telefon więc pomyślałem, że podłączę ładowarkę i słuchawki. No, już #!$%@?. Jedno wejście na to i na to, zapomniałem. Dobrze, że miałem chociaż przejściówkę to sobie później mogłem posłuchać muzyki. Średniowiecze. #apple #iphone #iphone8 #android #smartfon #telefony #technologia
  • 202
@Van_Zavi: Jak to właśnie Android jest mega przekombinowany i zupełnie nieintuicyjny, nie zostało nic z prostoty. Dodatkowo kupujesz, instalujesz podstawowe apki i twój flagowiec przestaje działać xd super system #!$%@?
W iOS masz wszystko bajecznie proste, piękne wsparcie (trudne słowo dla androidziarza), używasz telefonu rok a działa jak po wyjęciu z pudełka. Cudo.
@Van_Zavi: ech. Ze względu na wymagania co do rozmiaru telefonu też byłam zmuszona do kupna iphone.
Rozumiem Twój ból.
Używam już pol roku, a nadal mnie czasem szlag trafia.
W androidzie na luzie dajesz swoją tapetę, dzwonki, ustawiasz godzinę wysłania sms, dostosowujesz ekrany na pulpicie, pełne prostoty zgrywanie zdjec bez żadnych durnych iCloudow czy iTunesow, w aparacie brak tej dębilnej funkcji live...
Już się przyzwyczaiła do tego iOS, ale bardzo tęsknię
ech. Ze względu na wymagania co do rozmiaru telefonu też byłam zmuszona do kupna iphone.

Rozumiem Twój ból.

Używam już pol roku, a nadal mnie czasem szlag trafia.

W androidzie na luzie dajesz swoją tapetę, dzwonki, ustawiasz godzinę wysłania sms, dostosowujesz ekrany na pulpicie, pełne prostoty zgrywanie zdjec bez żadnych durnych iCloudow czy iTunesow, w aparacie brak tej dębilnej funkcji live...

Już się przyzwyczaiła do tego iOS, ale bardzo tęsknię za swoim
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Van_Zavi: @Van_Zavi: Akurat z minijackiem to przecież wszyscy producenci od tego odchodzą, dlatego nie wiem czemu dodałeś to jako argument do iphona.

@r5678:

A z tymi słuchawkami to #!$%@? do pieca - tak jakby nie było telefonów z Androidem bez wejścia na słuchawki xDxD Ehhhh.. 1/10

@chozi: przecież nie chodzi o to, że są androidy bez wejścia na słuchawki tylko o to, że nie ma ajfonów z wejściem
Strzelam że w 2020 nie będzie już ani jednego prawdziwego flagowca z gniazdem słuchawkowym, bo nawet LG pokazało już swoje bezprzewodowe słuchawki.

@poCoWamMojNumerTelefonu: Lepiej by #!$%@? zaczęli robić słuchawki pod USB C żebym nie musiał kupować #!$%@? przejściówek, bo bezprzewodowe to sobie można co najwyżej do dupy wsadzić. Wiem bo mam.
@szpongiel: Ależ oczywiście, że są ajfony z wejściem na słuchawki - tak samo gówniane, jak androidy z opcją podłączenia słuchawek.

Jaki to wielki „wybór” modeli androida z minijackiem masz? Bo z tego co widzę, to jest najpierw wielka beka za apla, że coś robią, a potem droidki w topowych wersjach kopiują te rozwiązania (patrz wspomniany brak gniazd na słuchawki czy aparaty ułożone w obrzydliwej kostce - pixel 4).

#!$%@?ć całą tą
@advert: Brak możliwości wyboru domyślnej aplikacji w jakiej chce się otwierać dane rzeczy, no bez jaj mamy XXI, a załącznik z maila w excelu otwiera się w domyślnej gównianej aplikacji i żeby otworzyć go Excelem od Microsoftu trzeba zrobić jakieś 3-4 kliknięcia i to jeszcze w nieintuicyjny sposób
@Van_Zavi: a konkretnie, obiektywnie co Ci nie pasuje? Moje porównanie pomiędzy poprzednim smartfonem czyli S7 edge a obecnym iPhone X. Na plus dla IPhone:
+ świetna nawigacja gestami (w android 10 już chyba też to jest)
+ przycisk wyciszania dzwonków
+ face ID działa rewelacyjnie
+ brak #!$%@? zakrzywionego ekranu
+ dobre filmy kręci

Na minus względem Samsunga s7:
- wifi się rozlacza z sieci które potrzebują zalogowania
- gorszy aparat
@zugygoni:

Uważam że to telefon do robienia zdjęć, przeglądania mediów społecznościowych społecznościowych i używania jako budzik.

90 procent użytkowników* nie potrzebuje niczego więcej od telefonu.