Aktywne Wpisy

chwed +91
Popatrzmy sobie na cywilizację francuską i na cywilizację polskich parków przemysłowych.
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
źródło: image
Pobierz
Herm1t 0
A tak poważnie rozmawiając - jaka część waszego portfolio to GPW?
Każdy mówi żeby dywersyfikować i nie siedzieć po j---a w GPW tylko jakieś 30%, a przecież tutaj najlepsze banany są i mniejsza prowizja, bo nie ma przewalutowania.
#gielda
Każdy mówi żeby dywersyfikować i nie siedzieć po j---a w GPW tylko jakieś 30%, a przecież tutaj najlepsze banany są i mniejsza prowizja, bo nie ma przewalutowania.
#gielda

Do tej pory piekłam makowego pieguska i ciasto z kakao. Przerabiałam też pankejki na bazie białek i owsa.
Szukam propozycji przy założeniu że:
- nie ma w składzie mąki pszennej i raczej mąk orzechowych (mile widziana gryka, owies, orkisz)
- nie ma cukru, lub potrzeba jego niewielkiej ilości (w piegusku jechałam 50:50 ksylitol i erytrytol, lub po 1/3 razem z cukrem, ale to mało ekonomiczna zabawa)
- nie jest omletem, bo takowych nie jadam
Może być ciasto, jakaś rolada warzywna, gofry, jeśli coś z orzechami to na bazie mielonych migdałów (jak sobie kiedyś zmielę ¯\_(ツ)_/¯), w sumie nie wiem, cokolwiek, bo google średni pomagają.
#gotujzwykopem
Poza tym jadłbyś co tydzień ciastko na bazie szklanki cukru? Błe xD
zawsze mozna mrozic bialka az znajdziesz pomysl co z nimi robic:)
no ale fakt, najgorsze jest to, że w większości to są ciasta na bazie białej mąki i cukru, czy tam inne kokosanki. Nawet na wytrawnie jest mało co, bo okazuje się, że rolada warzywna na blachę potrzebuje
Możesz też zrobić z nich majonez i mieć bazę
@Limonene: czo ( ಠ_ಠ) pierwsze słyszę, majonez? :O
No rolada to chyba właśnie ok 3 białka + żółtko z tego co pamiętam? Mam to w planach, tylko nigdy nie wiem co włożyć do środka, bo wszędzie łosoś, a ja łososia nie bardzo uznaję.
Masz przepis na te chipsy?
O tym majonezie to nie wiem teraz czy sobie ze mnie żartujesz czy na poważnie xd
A o przepis wysłałam pytanie, niedługo powinnam dostać odpowiedź.
3 białka
100 g masła
80 g mąki orkiszowej
@Limonene: dzięki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@matra: ej, to brzmi zajebiście. Jak trochę ubić te białka to powinny wyjść takie a'la prażynki i pewnie dowolnej mąki można użyć. Kradnę :)
@Mirkosoft: @Limonene ( ͡~ ͜ʖ ͡°)