Aktywne Wpisy
calban +1078
#powodz
Pytanie do ekspertów, dlaczego nie używamy elektrycznych samochodów podczas akcji ratunkowej tylko stare Stary 266? Mam nadzieję że jak będzie podobna sytuacja w Krakowie czy Warszawie to do strefy czystego powietrza będą wpuszczane tylko elektryczne w takiej sytuacji.
Pytanie do ekspertów, dlaczego nie używamy elektrycznych samochodów podczas akcji ratunkowej tylko stare Stary 266? Mam nadzieję że jak będzie podobna sytuacja w Krakowie czy Warszawie to do strefy czystego powietrza będą wpuszczane tylko elektryczne w takiej sytuacji.
lorquu +592
#powodz No tak bo czasu było mało żeby s--------c…
Do tej pory piekłam makowego pieguska i ciasto z kakao. Przerabiałam też pankejki na bazie białek i owsa.
Szukam propozycji przy założeniu że:
- nie ma w składzie mąki pszennej i raczej mąk orzechowych (mile widziana gryka, owies, orkisz)
- nie ma cukru, lub potrzeba jego niewielkiej ilości (w piegusku jechałam 50:50 ksylitol i erytrytol, lub po 1/3 razem z cukrem, ale to mało ekonomiczna zabawa)
- nie jest omletem, bo takowych nie jadam
Może być ciasto, jakaś rolada warzywna, gofry, jeśli coś z orzechami to na bazie mielonych migdałów (jak sobie kiedyś zmielę ¯\_(ツ)_/¯), w sumie nie wiem, cokolwiek, bo google średni pomagają.
#gotujzwykopem
Poza tym jadłbyś co tydzień ciastko na bazie szklanki cukru? Błe xD
zawsze mozna mrozic bialka az znajdziesz pomysl co z nimi robic:)
no ale fakt, najgorsze jest to, że w większości to są ciasta na bazie białej mąki i cukru, czy tam inne kokosanki. Nawet na wytrawnie jest mało co, bo okazuje się, że rolada warzywna na blachę potrzebuje
Możesz też zrobić z nich majonez i mieć bazę
@Limonene: czo ( ಠ_ಠ) pierwsze słyszę, majonez? :O
No rolada to chyba właśnie ok 3 białka + żółtko z tego co pamiętam? Mam to w planach, tylko nigdy nie wiem co włożyć do środka, bo wszędzie łosoś, a ja łososia nie bardzo uznaję.
Masz przepis na te chipsy?
O tym majonezie to nie wiem teraz czy sobie ze mnie żartujesz czy na poważnie xd
A o przepis wysłałam pytanie, niedługo powinnam dostać odpowiedź.
3 białka
100 g masła
80 g mąki orkiszowej
@Limonene: dzięki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@matra: ej, to brzmi zajebiście. Jak trochę ubić te białka to powinny wyjść takie a'la prażynki i pewnie dowolnej mąki można użyć. Kradnę :)
@Mirkosoft: @Limonene ( ͡~ ͜ʖ ͡°)