Wpis z mikrobloga

Zacząłem niedawno uczyć się Javy i tak sobie dla potrenowania napisałem mały program, który powie wam kiedy wygracie w #eurojackpot xD Jeśli chcecie wiedzieć kiedy wypadną wasze liczby, podajcie je w komentarzu, a zobaczymy na ile wam się poszczęści, ja chyba nie dożyję ( ͡º ͜ʖ͡º) #glupiewykopowezabawy #lotto
T.....r - Zacząłem niedawno uczyć się Javy i tak sobie dla potrenowania napisałem mał...

źródło: comment_F362YvSzzGtFan5t4EuccMVRdC3ko8y6.jpg

Pobierz
  • 89
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TonyRockyHorror: hola hola kolego, ale zwróciłeś uwagę, że te liczby nie muszą wypaść kolejno po sobie tylko mogą występować w dowolnym miejscu w ciągu ale muszą być spełnione wszystkie warunki?

edit: fajny pomysł na program do poćwiczenia btw xD
  • Odpowiedz
  • 0
@PanSprzedawca Tak, wybrane liczby zapisane są w dwóch zbiorach, osobny dla liczb od 1 do 50 i osobny dla tych od 1 do 10. Następnie następuje losowanie pierwszej liczby i sprawdzenie czy znajduje się w zadanym zbiorze, jeśli nie to wtedy dla przyspieszenia procesu wynik zalicza się jako przegrana, bo i tak nie ma sensu dalej losować i losowanie zaczyna się od nowa, jeśli tak to przechodzi do losowania kolejnej liczby
  • Odpowiedz