Wpis z mikrobloga

@Apollo1993: ja p------e miałem cię za inteligentnego. Średnio co kwartał jest ten mem i średnio co kwartał trzeba tłumaczyć. Rozwój dziecka od 0-3 lvl jest najszybszy i by to ogarnąć trzeba podawać lvl gowniaka w miesiącach.
  • Odpowiedz
  • 1
@nosze_ortalion jak ktoś pyta o to to owszem nie ma potrzeby informować tak dokładnie, a odlicza się go w tygodniach ponieważ konkretne szczepienia, badania, wizyty u specjalistów robi się w konkretnym tygodniu życia i to jest odgórnie narzucone
  • Odpowiedz
wizyty u specjalistów

@jombl: no tak :) bo madki to wybitne specjalistki od wszystkiego :)

a jak sie pdoaje wage dziecka to musze podac 3000g czy moge podac 3kg? jaka warosc jest bardziej specjalistyczna?

no i pytanie ogole - w jaki sposob podczas rozmowy miedzy znajomymi podanie wagi lub wieku w nanometrach ma wplyw na przebieg rozmowy? xD
  • Odpowiedz
Średnio co kwartał jest ten mem i średnio co kwartał trzeba tłumaczyć. Rozwój dziecka od 0-3 lvl jest najszybszy i by to ogarnąć trzeba podawać lvl gowniaka w miesiącach.

@bialy_wilk: zawsze mi się wydawało, że taka wiedza jest potrzebna przede wszystkim lekarzowi i innym specjalistom, jeśli zachodzi taka potrzeba. Innych ludzi, czyli znajomych czy tam rodzinę naprawdę nie interesują takie drobnostki. Pytają z grzeczności i wystarczy odpowiedzieć, że dziecko ma
  • Odpowiedz
Rozwój dziecka od 0-3 lvl jest najszybszy i by to ogarnąć trzeba podawać lvl gowniaka w miesiącach.

@bialy_wilk: ale przecież wystarczy powiedzieć prawie rok/rok/ponad rok i tak analogicznie w interwałach co pół roku i wszystkim poza lekarzami to wystarczy
  • Odpowiedz
@bialy_wilk: A miałem cię za inteligentnego. Podawać czas w tygodniach zamiast zwyczajnego 8,5 miesiąca to tak jakby powiedzieć, że jest 28 kwadransów po północy. Koleś od obrazka z----ł podając minuty.
  • Odpowiedz
szczerze to kogo obchodzi rozwój gowniaka?

@FueGo: no to po co pytasz? podawanie wieku gówniaka w latach ma taki sam sens jak pytanie o wiek młodego chłopaka i odpowiadanie "skończył 2 dekady". A mozna nawet mówić,że różnica między 6 a 18 miesiącem jest znacznie większa niż pomiędzy 20 a 29 rokiem życia.
  • Odpowiedz