Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1564
Czy kitku, u którego właśnie wykryto ostrą niewydolność nerek dostanie plusa na zdrowie? Walczę o niego, jest pod opieką specjalisty nefrologa, ale jest źle. Mam go rok i jest kotem idealnym, na kolankowym, nic nie zniszczył, reaguje na imię, wita mnie po powrocie do domu i śpi że mno, nie odchodź () #koty
Konkol - Czy kitku, u którego właśnie wykryto ostrą niewydolność nerek dostanie plusa...

źródło: comment_QaO1kTAF3LglM3M3sUJArxZvKS6vsVa5.jpg

Pobierz
  • 131
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shatter: już samo zdanie "popełniła s---------o wyskakując pod jadący motor xD" świadczy, że się nią nie zajmowałeś tylko wypuszczałeś i miałeś wszystko gdzieś. Jeszcze to, hehe, kot se s---------o zrobił, takie śmieszne
  • Odpowiedz
@Konkol: trzymam kciuki za kitka, bo sam mam dwa. Mam nadzieję, że nie karmisz suchą. Jeżeli nie możesz/nie chcesz przejść na BARF, to kupuj dobre puszki dla kota z dużą zawartością mięsa i ofc. bez zbóż. I nie słuchaj weterynarza w kwestii diety - c---a wiedzą, a zajęcia z tej tematyki zwykle na uczelniach sponsoruje Purina, która jest gównem nad gównami. Moja różowa zajmuje się dietą kotów/psów więc AMA.
  • Odpowiedz
@Shatter: słyszałeś o kimś, kto wypuszcza chomika na dwór jak kota? Bo ja nie.
Poza tym zdradzę ci coś o czym większość nie wie, bądź nie chce wiedzieć - kot na dworze wcale nie jest szczęśliwy tylko mega zestresowany. Wiecznie musi się kryć bądź uciekać, czy to przed autem, psem czy człowiekiem. Plus walki o terytorium też nie są najmilsze. Ale to byś widział po swoim kocie, gdybyś z nim
  • Odpowiedz
@Shatter: Wyprowadzając kotkę siostry widziałam ten stres. Na początku szła dziarsko przed siebie, ale wystarczył jakiś pies na horyzoncie, gdzieś tam daleko, by szukała schronienia w krzakach i siedziała skulona nawet jak pies zniknął. To był kot, który całe życie spędził na dworze jako bezdomniak. I mimo tego stresu wyrywała się na dwór.
  • Odpowiedz