Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1564
Czy kitku, u którego właśnie wykryto ostrą niewydolność nerek dostanie plusa na zdrowie? Walczę o niego, jest pod opieką specjalisty nefrologa, ale jest źle. Mam go rok i jest kotem idealnym, na kolankowym, nic nie zniszczył, reaguje na imię, wita mnie po powrocie do domu i śpi że mno, nie odchodź () #koty
Konkol - Czy kitku, u którego właśnie wykryto ostrą niewydolność nerek dostanie plusa...

źródło: comment_QaO1kTAF3LglM3M3sUJArxZvKS6vsVa5.jpg

Pobierz
  • 131
chomiki też możesz wyprowadzać na smyczy, ja nie jestem na tyle śmiesznym człowiekiem, żeby wyprowadzać kota na smyczy, gdyż kot nie chce być wprowadzany na smyczy.

Płot twist nie każdy mieszka w bloku i posiada zero własnej działki.

@Shatter: od razu widać, że człowiek ze wsi xd taki jesteś zimny i ponad wszystko, ale nie na tyle, żeby mieć gdzieś łatkę jakiegoś zachowania jako śmiesznego (co jest zresztą prawdą tylko w
@animal_i_have_become: dodaj się na grupie na FB "kocie choroby - kot nerkowy" - całe kompendium wiedzy :) niski fosfor, dobrej jakości białko lecz też obniżona zawartosc, dużo oleju z lososia - to skrótowo i ogólnie. Oczywiście w kryzysowej sytuacji kot może jeść cokolwiek, ale gdy nie jest w tzw przełomie mocznicowym, w miarę możliwości staramy się go karmić mokrym i dolewać wody (tu dobry jest barf lub dobrej jakości mokra karma,
@tasiemiec_z_niemiec: ale nie ucz mnie co jest ważne, bo miałam kota nerkowego. Jestem też tech. Wet więc mam na codzien do czynienia z kocimi chorobami. To co napisałeś to prawda, jednak w komentarzu pod wykopem ciężko przekazać komuś szczegółowe kompendium wiedzy :) w przełomie mocznicowym podawałam kotu Whiskas strzykawka, byle tylko jadl, więc nie ucz mnie proszę. Na PNN zjadłam zeby, sama robiłam mu barfa i kroplowkowalam swojego kota w domu.