Wpis z mikrobloga

#chrome #webdev #javascript

Jak odblokować mikrofon w Chrome?

Robię sobie apkę, która korzysta z mikrofonu (zwykły HTML+JS) i jak odpalam na localhost to pyta czy pozwolić i działa.

Jednak jak sobie wystawiłem na serwerze (zwykłe http-server) to po IP nie działa i nie mogę odblokować. Po localhost (ale z serwera, bo po porcie innym) działa.

Czemu Chrome blokuje mi mikrofon przy lokalnym IP?
mk321 - #chrome #webdev #javascript 

Jak odblokować mikrofon w Chrome?

Robię so...

źródło: comment_kXUdjh5hzgctq1Gg71K6FTBSxFmy2X2T.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ZaczynamOdNowa: przecież wiem. Ale jak nam wpisane 666 to ludzie którzy siedzą przy moim kompie by wiedzieli że to ja bo mało osób ma akurat to wpisane.
  • Odpowiedz
  • 3
@mk321: Powodzenia z ustawieniem 666 xD Wytłumacz mi jakie zagrożenie niesie ze sobą niezakrycie tego adresu? Bo chyba masz małe pojęcie o tym co piszesz. Co mają do tego ludzie, którzy siedzą przy twoim kompie?
  • Odpowiedz
  • 0
@ZaczynamOdNowa: ty chyba specjalnie nie czytasz ze zrozumieniem. Przeczytaj jeszcze raz, bo siedzę na telefonie i nie chce mi się pisać wytłumaczenia.

Przecież wiem, że nie da się ustawić 666, bo wartości są do 254 (255-1, bo broadcast).

Głupi bym był, gdybym zakrył na screenie liczbę, a potem ją podał w przykładzie. Dlatego podałem taką, której nie mam i nie mogę mieć. Mam inną charakterystyczną.
  • Odpowiedz
  • 0
@ZaczynamOdNowa: i to jeszcze dwie osoby cię zaplusowały xD
Wiem o czym piszę.

666 już chyba wyjaśniłem?

Jak siedzi kolega obok mojego komputera i razem na nim coś robimy i widzi, że ustawiłem 666 (hipotetycznie! dla tych co zapomnieli linijkę wyżej - wiem że takiego nie mam), a potem widzi screena na ten temat w internecie z tym samym adresem (tak, wiem, lokalnym... ale ustawionym na sztywno... tak wiem, mógł to być losowy
  • Odpowiedz
@mk321: jesteś śmieszny, tyle powiem xD

btw urzązeń z wewnętrznym ip 192.168.0.X, gdzie "x" jest sztywno ustawione, więc najprawdopodobniej w zakresie 2-20 jest setki milionów, jeśli nie miliardów. Akat ktoś z Twojej sieci dowie się, że to ty i będzie przypał :D
  • Odpowiedz
  • 1
@sidhellfire: nie z mojej sieci, tylko ktoś kto siedział obok mnie jak rozkminiałem ten temat.

@Jurix: najlepszy argument "gadasz głupoty". Tak samo jak gimnazjalne "twoja stara".
  • Odpowiedz