Wpis z mikrobloga

@holly_satan: Słuchałam ostatnio samopochwał na temat rosołu.
Ze podstawa to dobre mieso i dużo świeżego lubczyku. Wtedy jest taki wyrazisty i ekstra.
Dla mnie był jakiś zbyt wyrazisty. Spytałam o przepis.
- no, do wody z miesem i warzywami wrzucasz dwie kostki rosołowe
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@holly_satan: kiedyś się tak gotowało. Kostka rosołowa i vegeta to było jak jakieś nowoczesne wynalazki dla zalatanej matki Polki. Do tego na chleb margaryna xd na szczęście moja mama idzie z duchem czasu i przestała tego uzywać, ale na początku nie myślało się nawet, że to nie zdrowe.
  • Odpowiedz
@holly_satan: Wiesz, bo oni na wsi maja dostęp do dobrych kurek, a i lubczyk świeży rośnie w ogródku. W miescie ciężej o dobre składniki :)
Na stole dodatkowo magi, żeby każdy sobie doprawił.
  • Odpowiedz