Wpis z mikrobloga

Wiecie co to ból Mirki? Jak kręcicie taką pomidorową, że głowa mała, z lubczykiem i odrobinką sosu sojowego żeby ładnie podkreślić umami pomidorów, a tu mama niebieskiego wam miesza w garze i oświadcza, że dosypała Vegety, a wy się uśmiechacie przez łzy i potakujecie, że dobrze. ʕʔ (,) #gotujzwykopem #pomidorowa #tesciowa #zalesie #rozowepaski #niebieskiepaski #zupa #gotowanie
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@3mielu: Hmm jak się chce robić żurek to się robi zakwas w domu. Te sklepowe maja zagęstniki i konserwanty, sorbinian potasu, glutaminian sody, inozynian disodowy, aromaty dymu wędzarniczego, regulatory kwasowosci. Ja mam nadwrażliwość na glutaminian sodu i wyczuje to we wszystkim sztucznym
  • Odpowiedz
Te sklepowe maja zagęstniki i konserwanty, sorbinian potasu, glutaminian sody, inozynian disodowy, aromaty dymu wędzarniczego, regulatory kwasowosci


@nicnieslyszalam: Trzeba patrzeć na skład, są takie które mają wyłącznie wodę i mąkę żytnią.
  • Odpowiedz