Wpis z mikrobloga

https://peerj.com/articles/3020.pdf
Dla wszystkich tych, którzy czują się skarceni przez los w postaci powiększających się zakoli czy postępującego łysienia bardzo szerokie spojrzenie na działanie finasterydu. Dodaje też najciekawsze wyniki.

167 osób (1,4%) z 11 909 badanych zaobserwowało trwałe zaburzenia erekcji, które trwały od 631.5 dni do 2320 dni.

Na łączne 167 osób z każdego przedziału wiekowego składały się:

103 osoby (2,5%) z 4 053, które miały problemy z prostatą, zaobserwowały trwałe zaburzenia erekcji.
64 osoby z (0,81%) z 7 856, które nie miały problemu z prostatą, zaobserwowały trwałe zaburzenia erekcji.
A to łączna pula wszystkich mężczyzn.

Natomiast mężczyźni poniżej 42 lat:
34 osoby (0,79%) z 4 284 badanych zaobserwowały trwałe zaburzenia erekcji.
(Czyli na przykład bierzesz sobie paczkę 30 ziomków, lecicie do Bytomia Odrzańskiego w Lubuskim i gracie z 4000~~ mieszkańcami w ruską ruletkę)

Macie tam jeszcze ilość dni skorelowaną z szansą na te zaburzenia. Ogólnie im dłużej bierze się fina, tym większe są szanse, ale ogólnie są one bardzo małe.

Ogólnie to:
699 osób (4,5%) z 15 634 badanych zaobserwowało zaburzenia erekcji.
210 osób (1,3%) z 15 634 badanych zaobserwowało zmniejszone libido.

Jedzcie i pijcie z tego wszyscy, elo.
#lysienie #zakola #finasteryd #przegryw
  • 11
  • Odpowiedz
@oslet: Tu chodzi o procenty. Pozytywny efekt to zatrzymanie łysienia i możliwy odrost, kolejne pozytywy to już każdy będzie miał we własnym zakresie.
  • Odpowiedz
@oslet: Nad tym dokładnie jeszcze nie siedziałem. Teraz podłapałem ten artykuł to ciekawsze fakty spisałem. Tak ogólnikowo to % pozytywnych efektów jest spory.
  • Odpowiedz
@oslet: 70% ludzi dobrze reaguje na finasteryd i jest zatrzytmanie/maksymalne spowolnienie lysienia i u jakeiejs czesci odbudowa zminiaturyzowanych wlosow, wszystko zalezy jak dawno sie zaczelo lysiec.
  • Odpowiedz
@koala667: I czy problem to DHT, bo ten lek kontruje konwersje teścia do DHT. Samo DHT to mały procent całkowitego tęścia w organizmie, ale hormon jest dużo mocniejszy w działaniu od zwykłego teścia.
  • Odpowiedz