Wpis z mikrobloga

Składniki :

500 g mąki pszennej
300 ml letniej wody
7 g drożdży instant lub 15 g świeżych
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka soli

Wykonanie :

Wszystkie składniki mieszamy razem i wyrabiany ciasto do uzyskania elastycznej struktury (z drożdży świeżych najpierw robimy rozczyn). Formujemy kulę z ciasta, przekładamy do miski, przykrywamy i odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę (polecam też fermentację nocną w lodówce). Po tym czasie ciasto ponownie zagniatamy
Jak to jest z tym parzeniem z każdej strony w garnku? Chodzi mi dokładnie o to, ile wody ma byc. Ma być tak, że tylko do połowy bajgla woda dociera czy ma całego przykrywać? Jeśli całego, to i tak mam przekręcić? Nigdy nie piekłam chleba czy bułek i stąd moje zapewne mega podstawowe pytania. Dziękuję z góry za odpowiedź. Pozdrawiam:)